[B3] Otwieranie samochodu
[B3] Otwieranie samochodu
Witam,
wczoraj byłem w ciężkim szoku, spotkałem się z kolegą który też ma b3 i udowodnił mi że otworzy jego kluczykiem mój samochód i tak też się stało, a ja mogłem otworzyć moim kluczem jego.
Czy to normalne w tych autach? Obydwoje mamy oryginalne klucze i wkładki w zamkach.
wczoraj byłem w ciężkim szoku, spotkałem się z kolegą który też ma b3 i udowodnił mi że otworzy jego kluczykiem mój samochód i tak też się stało, a ja mogłem otworzyć moim kluczem jego.
Czy to normalne w tych autach? Obydwoje mamy oryginalne klucze i wkładki w zamkach.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
percevalle ma rację, przy wyślizganych wkładkach jest to normalne.
Mego brata kluczyk (też od A80 B3) pasował do drzwi mojej Audiczki i dało się otworzyć, ale tylko od kierowcy :mrgreen: . W drzwiach od pasażera taki myk już nie przeszedł, . Mój kluczyk u brata nie działał w żadnych drzwiach.
A jeszcze jedno, latem rozwałiła mi się stacyjka i kostka więc kupiłem je i co się okazało :?: Kluczyki, które dostałem ze stacyjką działają w drzwiach kierowcy :mrgreen:
Mego brata kluczyk (też od A80 B3) pasował do drzwi mojej Audiczki i dało się otworzyć, ale tylko od kierowcy :mrgreen: . W drzwiach od pasażera taki myk już nie przeszedł, . Mój kluczyk u brata nie działał w żadnych drzwiach.
A jeszcze jedno, latem rozwałiła mi się stacyjka i kostka więc kupiłem je i co się okazało :?: Kluczyki, które dostałem ze stacyjką działają w drzwiach kierowcy :mrgreen:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
i dlatego tez warto zrobic otwieranie na pilota, aby sie wkladka nie wyrabiala, fakt ze czasem trzeba ja rozruszac aby sie nie zastala, ale po to aby bylo mniejsze prawdopodobienstwo takich sytuacjiBożuch pisze:wczoraj byłem w ciężkim szoku, spotkałem się z kolegą który też ma b3 i udowodnił mi że otworzy jego kluczykiem mój samochód i tak też się stało
... swoim kluczykiem kilka samochodow otwarlem ale tylko te co nie mialy otwierania na pilota. wiec warto w pilota zainwestowac
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
No u mnie jest identyko sytuacja, tylko, że nowym kluczykiem od stacyjki mogę otworzyć drzwi od kierowcy :mrgreen:Bożuch pisze:Kluczykiem kumpla nie dało się przekręcić stacyjki u mnie.
Też mam inny kluczyk do stacyjki i nim nie otworzę zamków w drzwiach.
Dokładnie, centralka z pilotem odciąża wkładki w drzwiach a i jest bardzo wygodna :mrgreen:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80