Panowie wiec tak czytalem i nic nie wiem co chwial ktos co innego glosi.
wiec tak przekrecam kluczyk pojawia sie pomaranczowyt napis check...
na gorze sa 3 ikony, dwie mtugaja, mruga czujnik klockow badz malo plynu ham, oraz mruga to od wody a to oznacza tez niski poziom sprysskiwaczy (fakt bo mam zero dziurawy zbiorniczek)
moje pytanie czy majac to zapali mi sie rezerwa jakas kontrolka ??? jestemw polowie czerwonych kresek ale nic mi sie nie zapala boje sie jechac do konca bo mi stanie gdzies , albo pozniej problem bedzie go odpalic?
zapali mi sie cos ??
i jakiego checka ja mam skoro pokazuje tylko te 3 ikonki? 4 jest pusta.... a moze tam jest rezerwa ??? zapli mi sie cos? prosze o konkret, silnik tdi 1 z 92 rok
[80 B4 1.9TDI 1Z] konkretnie i na temat o rezerwie
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9TDI 1Z] konkretnie i na temat o rezerwie
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 18:46 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj Kolego. Jeżdżę B-4 półtorej roku i kontrolki od rezerwy nie mam. Napis check zapala się po przekręceniu stacyjki i gaśnie po odpaleniu samochodu-jesli wszystko jest OK z elektroniką auta. Jeśli zapali Ci się czerwona kontrolka po odpaleniu lub nie zgaśnie po kilku sekundach,to proponuję sprawdzić poziom płynu chłodzącego lub klocki hamulcowe-od tego są te trzy czerwone kontrolki.
-
- Forum Audi 80