Nawigacja - montaz w kokpicie
Do przeróbki nic dodatkowego nie jest potrzebne prócz kawałka panela podłogowego którego użyłem do dolnej części ramki co widać i obkleiłem eko skórą. Czas jaki mi to zajeło to tak na spokojnie myślę że jak się weźniecie to jakieś 4-5 godz.
Pierwsza czynność to usunięcie popielniczki z zapalniczką (zapanniczkę przełożyłem koło chamulca ręcznego tak jak mają inne modele Audi 80. Poźniej sciągamy manetki od nawiewów pod spodem są śróbki które odkręcamy. Panel przedni (obudowa nam odejdzie i możemy sobie zrobić przymiarkę aby ściąć dolne skosy tak jak u mnie oraz górne rogi. Panel przenosimy od tyłu na dół w miejsce popielniczki bez odpinania linek od nawiewu. W moim przypadku musiałem przedłużyć przewody od instalacji które są do nawiewu. Dosłownie brakowało 3cm aby konsola siadła jak należy. Przykręciłem dwoma śrubkami od góry ostre wkręty z dużą główką. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a79 ... bd0ee.html
I chyba tyle a góra to już sami sobie możeny zrobić własny projekt na zrobienie zabudowy. Jak by sobie ktś zrobił coś takiego to bardzo proszę się pochwalić :->
Pierwsza czynność to usunięcie popielniczki z zapalniczką (zapanniczkę przełożyłem koło chamulca ręcznego tak jak mają inne modele Audi 80. Poźniej sciągamy manetki od nawiewów pod spodem są śróbki które odkręcamy. Panel przedni (obudowa nam odejdzie i możemy sobie zrobić przymiarkę aby ściąć dolne skosy tak jak u mnie oraz górne rogi. Panel przenosimy od tyłu na dół w miejsce popielniczki bez odpinania linek od nawiewu. W moim przypadku musiałem przedłużyć przewody od instalacji które są do nawiewu. Dosłownie brakowało 3cm aby konsola siadła jak należy. Przykręciłem dwoma śrubkami od góry ostre wkręty z dużą główką. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a79 ... bd0ee.html
I chyba tyle a góra to już sami sobie możeny zrobić własny projekt na zrobienie zabudowy. Jak by sobie ktś zrobił coś takiego to bardzo proszę się pochwalić :->
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
bylem pierwszy z tym patentem na navi... <ok> u ciebie wyszlo rownie dobrze - gratki
https://lh6.googleusercontent.com/_O9Pd ... 40/069.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/_O9Pd ... 40/069.JPG
Jeśli mogę coś dodać od siebie to to że wykonanie ramki na kolana nie powala ale wiem jak ciężko jest zrobić coś sensownego ale za moich czasów jak wstawiałem radio 2 din nie było dostępnych ramek 2 din na allegro a teraz masz super pole do popisu kupujesz taka ramkę i rezasz ewentualnie jak zabraknie tego plastiku na wysokość to można zawsze dorobić z panelu od nawiewów albo od ramki włączników
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 17:40 przez DYZIO, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy jakie radio które było w audi montowanie oryginalnie? Ja przed zakupem tego dużo siedziałem na allegro żeby sobie sprawić właśnie raido oryginalne jakie były w audi
Rezultat?
Starsze radia są słabe i bez duzych możliwości (cenowo przystępnie)
Nowsze np z mp3 itp można też podpiąć ale czy mają wejście in to nie pamiętam / natomiast wiem że mają dużo możliwości które nie wykożysujesz np w 80-tce i niektóre nie będą miały np podświetlenia itp. Można dużo o tym pisać. Poczytaj na różnych forach. Jest na ten temat mnogo. Dlatego kupiłem jakąś tam nie firmówke tylko XOMAX bo nie chciało mi się kombinować i z tymi oryginalnymi Audicowskimi
Rezultat?
Starsze radia są słabe i bez duzych możliwości (cenowo przystępnie)
Nowsze np z mp3 itp można też podpiąć ale czy mają wejście in to nie pamiętam / natomiast wiem że mają dużo możliwości które nie wykożysujesz np w 80-tce i niektóre nie będą miały np podświetlenia itp. Można dużo o tym pisać. Poczytaj na różnych forach. Jest na ten temat mnogo. Dlatego kupiłem jakąś tam nie firmówke tylko XOMAX bo nie chciało mi się kombinować i z tymi oryginalnymi Audicowskimi
Już wiem
Chodzi mi o takie radio: Audi Chorus
A do podłączenia pod navi, iPoda lub mp3 potrzebne jest to: AUX- IN
Chodzi mi o takie radio: Audi Chorus
A do podłączenia pod navi, iPoda lub mp3 potrzebne jest to: AUX- IN