[b4 1z]czuinik paliwa
[b4 1z]czuinik paliwa
witam kolegów ostatnio zauważyłem złe wskazania paliwa co może być przyczyna i jeszcze jedno czy czujnik od benzyny pasuje do dizla
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Uszkodzony czujnik w zbiorniku ,jak również stabilizator napiecia w liczniku ,wtedy jednak swiruje jednoczesnie wskażnik temp.płynupiotr1269 pisze: ostatnio zauważyłem złe wskazania paliwa co może być przyczyna
Pasuje ,zbiorniki takie same ,liczniki też ,to czujnik nie może być innypiotr1269 pisze:czy czujnik od benzyny pasuje do dizla
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam
Podłączę sie do tematu mianowicie mam problem z kontrolką od rezerwy paliwa bo wcześniej włączała mi sie jak dochodziło do rezerwy ale od jakiegoś czasu nie chce sie włączać nawet gdy wskazówka znajduje sie na ostatniej małej kresce czym to może być spowodowane może czujnik w baku czy coś w liczniku? :cry:
Podłączę sie do tematu mianowicie mam problem z kontrolką od rezerwy paliwa bo wcześniej włączała mi sie jak dochodziło do rezerwy ale od jakiegoś czasu nie chce sie włączać nawet gdy wskazówka znajduje sie na ostatniej małej kresce czym to może być spowodowane może czujnik w baku czy coś w liczniku? :cry:
piotr1269, możesz powalczyć w masą przy pływaku, bądź przy zegarze - ale nie gwarantuję efektów.
kris00, zakładam że masz AC bądź AC/BC - jeśli moduł bierze sygnał docelowo już z licznika to raczej pływak nie będzie winny takiemu zachowaniu.
Mi od 3/4baku podczas jazdy zaniża z grubsza o 1/2 czyli 17 litrów. Przy pełnym zjawisko nie występuje i rada chyba jedna - albo zawsze na pełnym baku jeździć, albo nauczyć się z tym żyć
kris00, zakładam że masz AC bądź AC/BC - jeśli moduł bierze sygnał docelowo już z licznika to raczej pływak nie będzie winny takiemu zachowaniu.
Mi od 3/4baku podczas jazdy zaniża z grubsza o 1/2 czyli 17 litrów. Przy pełnym zjawisko nie występuje i rada chyba jedna - albo zawsze na pełnym baku jeździć, albo nauczyć się z tym żyć
a jak bym wymienił czujnik paliw i wskaźnik to będą efektyBorysTDI pisze:piotr1269, możesz powalczyć w masą przy pływaku, bądź przy zegarze - ale nie gwarantuję efektów.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
a co myslicie o tym?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, 22:37 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant