[B3 1,8 NE] Szabelka oleju - błedne wskazanie
- davidpolska
- Forum Audi 80
[B3 1,8 NE] Szabelka oleju - błedne wskazanie
Witam, chciałem koledzy zapytać ile cm ma u was ten plastik co się w niego wkłada szabelke do sprawdzania oleju;bo wymieniłem na zamiennik bo z oryginała lało bo był pęknięty i niewiem czy mi dobrze wskazuje olej; PILNE HELP !!!
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, 13:12 przez davidpolska, łącznie zmieniany 2 razy.
- czorny125p
- Forum Audi 80
ile by nie miał nie wiem ale to nie ma znaczenia bo audi vw i inne vagi maja ten element standardowy od wielu wielu lat a kosztuje to 3 pln - ostatnio kupowałem wiec nie pytaj ile ma cm tylko kup nowy jeśli twój jest w jakikolwiek sposób pęknięty (może za głęboko wchodzić na tę rurkę na której jest mocowany i już masz złe wskazania i to w tę gorszą stronę, będzie pokazywał że jest ok a w rzeczywistości będziesz miał za mało oleju)
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
nieprawda, roznia sie, nawet w tej samej marce kazdy silnik ma inne "lejki"czorny125p pisze:to nie ma znaczenia bo audi vw i inne vagi maja ten element standardowy
davidpolska jak kupiles nowy, to musisz go troche z wieksza sila wepchnac aby pierscien przeszedl w swoje miejsce, i wtedy zobaczysz prawdziwy pomiar