[b3 88r NE lpg] wyciek płynu
-
- Forum Audi 80
[b3 88r NE lpg] wyciek płynu
Witam jeszcze nie naprawiłem jednego ,a już nowa usterka .A mianowicie z tyłu silnika między blokiem a głowicą cieknie płyn .ale zaznaczę ze auto stało i przychodzę do garażu i widzę pod silnikiem woda .Co to może być i od czego .może wystarczy dokręcić głowicę ,nie wiem ,nie znam się na tym .ale do oleju woda się nie dostaje bo sprawdzam Jedno jest pewne Audi najgorsza marka jaką miałem .no może a8 to jest to ale 80 to szajs
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 21:24 przez moric6666ziemia, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
No to chcialem cie poinformowac ze ktos cie nacial pieknie na to auto,bo ten rocznik w takim stanie jak ty tu na tym forum opisujesz to 500 zl warte nie jest. Ja mam z 91 r z silnikiem golfa gti,ze wspomaganiem kiery i gazem i 1000 zl jest warte ja tak oceniam a chodzi jak zyletka .A za 5 tys to b3 mozna piekna kupic,powiem nawet ze w idealnym stanie
Oto kilka osiągnięć marki Audi
-napęd Quattro/Audi 80/
-silniki 1.9TDI/Audi80/
-bezkolizyjne silniki 8 zaworowe benzynowe/Audi 80/
-ocynk od 2 polowy 1986roku/Audi 80/
30 lat interesuje się motoryzacja i jeździłem nowymi samochodami z salonu i uważam,ze nic bardziej wytrzymałego, i niezawodnego nie powstało niż Audi 80 i Mercedes 124 a określenie szajs na pewno nie odnosi się do marki/Audi/ ,która wyznacza kierunki w dziedzinie motoryzacji
-napęd Quattro/Audi 80/
-silniki 1.9TDI/Audi80/
30 lat interesuje się motoryzacja i jeździłem nowymi samochodami z salonu i uważam,ze nic bardziej wytrzymałego, i niezawodnego nie powstało niż Audi 80 i Mercedes 124 a określenie szajs na pewno nie odnosi się do marki/Audi/ ,która wyznacza kierunki w dziedzinie motoryzacji
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Świete slowa . No i jeszcze procon tenThauri pisze:Oto kilka osiągnięć marki Audi
-napęd Quattro/Audi 80/
-silniki 1.9TDI/Audi80/
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
no moje Audi pewnie jest tyle wart skóra podgrzewane siedzenia elektryczne przesuwane siedzenia ,el, roleta z tyłu ,nie wiem czy ktoś sobie takom zamawiał czy robił ,tylko że wadliwa , a wady to nie chcę zimna zapalić , i teraz ten wyciek płynu ,i jakieś lużne wężyki ,nigdzie nie mogę dostać dobrego zdjęcia lub schematu gdzie one idą
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
To chyba, że tak wypasiona
Jakie to wady: cieknący płyn, zimą palić nie chce, luźne wężyki :?:
Zlokalizujesz wyciek płynu i można to naprawić.
Palenie zimą, ale co słabo kręci ? Kręci i nie da rady zapalić ?
Luźne wężyki wymieniasz na nowe i nie będą luźne (nie będą spadać)
Nie oszukujmy się nasze auta mają grubo ponad 200tys. przebiegu tak więc w nich może się wszystko zepsuć. Gdyby poprzedni właściciel dbał o auto i wymieniał wszystko na czas, to byś nie miał tych problemów i chwaliłbyś auto, że Audi to bezawaryjne samochody.
Jakie to wady: cieknący płyn, zimą palić nie chce, luźne wężyki :?:
Zlokalizujesz wyciek płynu i można to naprawić.
Palenie zimą, ale co słabo kręci ? Kręci i nie da rady zapalić ?
Luźne wężyki wymieniasz na nowe i nie będą luźne (nie będą spadać)
Nie oszukujmy się nasze auta mają grubo ponad 200tys. przebiegu tak więc w nich może się wszystko zepsuć. Gdyby poprzedni właściciel dbał o auto i wymieniał wszystko na czas, to byś nie miał tych problemów i chwaliłbyś auto, że Audi to bezawaryjne samochody.
-
- Forum Audi 80
Może żle to napisałem wężyki nie są lużne tylko nie wiem gdzie je wsadzić ,chodzi właściwie o jeden i nie wiem gdzie on przychodzi Ale jeszcze mam pytanie w tym filtrze jest taka klapka co otwiera i zamyka dopływ ciepłego powietrza ,i jak to jest bo u mnie zauważyłem że jak zapale silnik to zamknie główny dopływ powietrza i otwiera ten od ciepłego i tak już zostaje czemu tak się dzieję jak go kupiłem to tego nie było .Czy tam jest jakiś zawór co to potem otwiera czy to te wężyki to robią że są zle powkładane Żeby dostać jakiś schemat lub zdjęcie jak one przychodzą ,bo chyba sam juz tam tak namieszałem że sie :cry: nie mogę połapać Pozdrawiam :cry:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80