[80 B3 1.8] Amortyzator - stuka?
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam wszystkich.Możecie podrzucić link z allegro do jakiś dobrych amorków,najlepiej chyba olejowych ,bo dużo po dziurach niestety muszę jeżdzić.Obecnie mam firmy sachs,przelatane mam na nich około 60 tys.Prawa strona zaczyna być mokra to chyba oznaka ze czas z nimi,tym bardziej że strasznie mi wali z prawej strony.Dzisiaj byłem na szarpaczach i tulejki niby ok wg kolesia.Sprawdzałem sam łyżką do opon i widać że są zerwane bo cały wachacz rusza się zdłuz osi tulejek.Czy ściągacz do sprężyn 250mm wystarczy bo chce z allegro zamówić.Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 23:26 przez raaaf82, łącznie zmieniany 1 raz.
ja u siebie wkladalem tej firmy na jesieni do b4 i nie sa tej obietosci co powiny dlatego razem z amortyzatorami jest pierscien jak wlozysz juz wklad na gore wkladasz ten pierscien metalowy ktory blokujewklad by nie mial luzówraaaf82 pisze:Wg numeru powinny pasować do mojej audi.Wymieniał ktoś moze tez u siebie na amorki kayaba o tym numerze?
Dzieki kolego Szczerze mówiąc nigdy bym nie wpadł na to że jakiś pierscień trzeba tam wcisnąć.Byłem przekonany że amorki powinny mieć taką samą srednice jak stare.niektórzy producenci też chyba na łatwizne idą,albo to oszczedność materiału .Najważniejsze że amorki z tulejkami wymienione i znowu mozna cieszyć się z komforu podróżowania <ok>tomek1982 pisze:ja u siebie wkladalem tej firmy na jesieni do b4 i nie sa tej obietosci co powiny dlatego razem z amortyzatorami jest pierscien jak wlozysz juz wklad na gore wkladasz ten pierscien metalowy ktory blokujewklad by nie mial luzówraaaf82 pisze:Wg numeru powinny pasować do mojej audi.Wymieniał ktoś moze tez u siebie na amorki kayaba o tym numerze?