[2.0 ABT] Łapie lecz nie chce zapalić.
[2.0 ABT] Łapie lecz nie chce zapalić.
Witam. Mam problem ,ponieważ silnik kręci coś tam łapie chce zapalić ale nie daje rady. Silniczek k rokokowy był wymieniony , świece jak i kable od świec wymienione , zapłon ustawiany w lewo i prawo i nic. A i sprężanie było słabe to nowe zawory przyszły i dalej nie chce zapalić ;/ Koło prędkościomierza miga czerwona kontrolka sam nie wiem od czego. Czekam na wasze odpowiedzi. Jeżeli coś jest nie jasne to proszę pytać to napisze tak aby wszyscy zrozumieli.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Jeżeli kontrolki na samej gorze migają to prawdopodobnie skończyły się szczotki w alternatorze i taki przypadek miałem. Podejrzewam jeszcze układ zapłonowy, a dokładniej kopułka. Sprawdz dodatkowo ustawienie rozrządu i poprawność regulacji zapłonu.
Zapłon:
1 cylinder u góry, zaś na aparacie zapłonowym koniec palca, zakończony blaszka musi być nad kreską znajdującą się na krawędzi aparatu. Dopiero wtedy ustawienie zapłonu powinno umożliwić odpalenie.
Zapłon:
1 cylinder u góry, zaś na aparacie zapłonowym koniec palca, zakończony blaszka musi być nad kreską znajdującą się na krawędzi aparatu. Dopiero wtedy ustawienie zapłonu powinno umożliwić odpalenie.
Re: [2.0 ABT] Łapie lecz nie chce zapalić.
sorki ze podpinam sie do tematu ale ma podobny problem z silnikiem 1.8 DZ raz zapal raz nie i nie ma wcale mocy chodzi jakby na 3 cylindry i na benzynie i na Lpg podobno moze byc czujnik hallowy jak narazie kable wymieniłem swiece itd i dalej nic nie da rady jechac zero mocy i sie trzensie pomocy !!!
[ Dodano: 2011-03-02, 23:02 ]
mam problem z silnikiem 1.8 DZ nie ma mocy zapala ichodzi na 3 cylindry i na LPg i benzynie po dodaniu gazu trzesie sie i max ma 4000 obrotow i przerywa czasem gasnie pusczajc pedal gazu obroty spadaj do 1000 albo nawet na 500 swiece wymienilem kable tez zaplon jest oki
[ Dodano: 2011-03-02, 23:02 ]
mam problem z silnikiem 1.8 DZ nie ma mocy zapala ichodzi na 3 cylindry i na LPg i benzynie po dodaniu gazu trzesie sie i max ma 4000 obrotow i przerywa czasem gasnie pusczajc pedal gazu obroty spadaj do 1000 albo nawet na 500 swiece wymienilem kable tez zaplon jest oki
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Sprawdź ciśnienie na garach jak dla mnie jeden cylinder nie ma go w ogóle.
[ Dodano: 2011-03-04, 08:08 ]
Tez miałem taki przypadek a wymieniłem wszystko. Prosty test to wykręć wszystkie świece odłącz zapłon i dawkowanie paliwa. Potem niech ktoś kreci rozrusznikiem a ty zatykaj powoli otwory świec na jednym cylindrze powinieneś czuć wyraźna różnice ciśnienia albo nie czuć do w ogolę.
[ Dodano: 2011-03-04, 08:08 ]
Tez miałem taki przypadek a wymieniłem wszystko. Prosty test to wykręć wszystkie świece odłącz zapłon i dawkowanie paliwa. Potem niech ktoś kreci rozrusznikiem a ty zatykaj powoli otwory świec na jednym cylindrze powinieneś czuć wyraźna różnice ciśnienia albo nie czuć do w ogolę.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80