[B4 ,1.9 tdi 1z ] jaki rozrusznik
[B4 ,1.9 tdi 1z ] jaki rozrusznik
nawala mi ostatnio rozrusznik nie wiem czy to bendix czy elektromagnes .chciałbym się dowiedzieć czy kupując rozrusznik od b4 2.0 abt podejdzie do 1.9 tdi czy też nie ,może ma ktoś w tym kierunku jakieś doświadczenie
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
U mnie w maluchu jest podobnie <ok> . Bynajmniej jest to nie sprawny bendix, który może się zawieszać w danej pozycji. Co oczywiście odbija się negatywnie w postaci zdzierania zębatek.pazdzioch pisze:siema ! pytanie mam takie kiedy mojego audika kręcę by odpalić coś zazgrzyta i tak myślę czy to już rozrusznik się kończy czy może to coś mniej poważnego? I z góry dzięki za odp.
no to pięknie jutro zabieram się za demontaż rozrusznika w celu obadania co jest z nim nie tak jeśli to bendix to nie tak zle jeszcze 3 tychy sie da za nowy i sie zobaczy czy jak będzie kręcić.
[ Dodano: 2011-03-28, 21:00 ]
rozrusznik w sumie jest dobry , ale jaki klimat wogole wyciaglem przekaznik nr. 30 rozebralem i przeciscilem styki na ruchomej blaszce i tez te styki z ktorymi styka sie blaszka od tego czasu juz nie narzekam na rozrusznik <ok>
[ Dodano: 2011-03-28, 21:00 ]
rozrusznik w sumie jest dobry , ale jaki klimat wogole wyciaglem przekaznik nr. 30 rozebralem i przeciscilem styki na ruchomej blaszce i tez te styki z ktorymi styka sie blaszka od tego czasu juz nie narzekam na rozrusznik <ok>