[B4 1.9 TDI] Filtr oleju
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TDI] Filtr oleju
Witam !!!
Zbliżam się pomału do wymiany oleju i zastanawiam się gdzie najlepiej i najtaniej byłoby kupić filtr oleju, przeglądając forum wyczytałem że bardzo polecane są filtry Knechta oc 221
i mann730/1 także jak narazie biorę te dwa pod uwagę i kieruję pytanie do Was gdzie można za rozsądne pieniądze nabyć te dwa rodzaje filtrów może polecicie mi jakiś sklep internetowy lub hurtownie motoryzacyjną ?
Zbliżam się pomału do wymiany oleju i zastanawiam się gdzie najlepiej i najtaniej byłoby kupić filtr oleju, przeglądając forum wyczytałem że bardzo polecane są filtry Knechta oc 221
i mann730/1 także jak narazie biorę te dwa pod uwagę i kieruję pytanie do Was gdzie można za rozsądne pieniądze nabyć te dwa rodzaje filtrów może polecicie mi jakiś sklep internetowy lub hurtownie motoryzacyjną ?
-
- Forum Audi 80
no ja też bym się skłaniał raczej ku Knechtowi, ale chyba musisz mieć sporą zniżke w intercarsie bo patrzyłem przed chwila na ich stronie http://sklep.intercars.com.pl/?grut=101792 i filterek Knecht kosztuje 51 zł
to chyba ich popier.... z takimi cenami, kiedyś kupowałem w Lublinie u Niedziałka ten filtr za ok 23zł a w zeszłym roku krzyczał 47zł :shock: podziękowałem i kupiłem Knechta w innym sklepie za ok 25-30złrafal_sz85 pisze: filterek Knecht kosztuje 51 zł
powiem tak, Knecht to najwyższa półka, za nim jest Man i Bosch, filtr od benzyniaka różni się od diesela
trepek, ja za filtr paliwa Knecht 3 lata temu płaciłem coś ok 50-55zł i miesiąc temu kupiłem za jakieś 60zł (w I.C. cena tego filtru ponad 109zł :shock: ) także cena się wiele nie zmieniła (topran ok 16zł) ale za to ceny w InterCars poszły w górę i większość sprzedawców na ich podstawie ustala ceny dlatego za to co zwykły człowiek płaci powiedzmy 60zł to ten co ma tzw. "kartę stałego klienta" płaci raptem 35-40zł, a że ludzie się nauczyli sprawdzać ceny w I.C. i jak taki handlarz w "hurtowni" krzyknął wysoką cenę to mówili "dziękuję, za drogo i idę dalej" więc podnieśli ceny w I.C. żeby klient tą wysoką cenę uważał za normalną i cała "hurtownia" zarabiała kokosy :shock:
no ale temat tyczy się filtra oleju więc nie należy mieszać z paliwowymi, także nie róbmy OT <ok>
no ale temat tyczy się filtra oleju więc nie należy mieszać z paliwowymi, także nie róbmy OT <ok>
-
- Forum Audi 80
- Sturmovik96
- Forum Audi 80
- Sturmovik96
- Forum Audi 80