A więc do rzeczy mam taki a raczej będę miał taki problem jaki jest szerokie radio.Zakupiłem jakiś czas temu oryginalne radio Audi Delta ponieważ żeby wpasować radio do 80 to trzeba trochę przerobić naszą konsolę. Oczywiście wychodziły też takie konsole od razu pod szerokie radio ale mniejsza z tym .
A problem polega na tym że po przeróbce konsoli tego stelaża no wszystko pięknie cacy ale rozpycha deskę po bokach i powstają japy pomiędzy pokrętłami nawiewu a deską tak samo koło przycisków i radio nie zgrywa się z przyciskami tylko też wystaję .
No dobra ok to deska przed liftowa oki , tak się składa że zakupiłem do swojej audi właśnie deskę poliftową czyli na 2 Air Bag . A ponieważ w takiej desce tylko spotykałem takie szerokie radio i wszystko leżało luksio więc no problem
Ale z ciekawości wyjąłem radio i przymierzyłem do tej deski i efekt jest taki sam jak w desce tej starszej też ledwo co wchodzi te radio . Zmierzyłem więc radio i ma niecałe 22 cm a wnęka na konsole ma 21,5 cm , a tak się składa że kolega jeden z forum w swojej cabrio też ma takie radio i napisałem o podanie wymiaru radia dostałem odp 22cm a na zdjęciach radyjko leży cacy i ładnie się zgrywa z przyciskami i panelem od pokręteł . I właśnie ja zgłupiłem może ktoś mi jakoś pomóc czy coś ?? Czy po założeniu deski i przeróbce konsoli będę miał taki efekt że ładnie się zgra czy będzie tez tak rozepchane ?? <osohozi>