Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4] Decha przed/po lifcie a szerokie radio

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4] Decha przed/po lifcie a szerokie radio

Post autor: wujo1 » 02 mar 2011, 18:44

Witam

A więc do rzeczy mam taki a raczej będę miał taki problem jaki jest szerokie radio.Zakupiłem jakiś czas temu oryginalne radio Audi Delta ponieważ żeby wpasować radio do 80 to trzeba trochę przerobić naszą konsolę. Oczywiście wychodziły też takie konsole od razu pod szerokie radio ale mniejsza z tym .

Obrazek

A problem polega na tym że po przeróbce konsoli tego stelaża no wszystko pięknie cacy ale rozpycha deskę po bokach i powstają japy pomiędzy pokrętłami nawiewu a deską tak samo koło przycisków i radio nie zgrywa się z przyciskami tylko też wystaję .

Obrazek

No dobra ok to deska przed liftowa oki , tak się składa że zakupiłem do swojej audi właśnie deskę poliftową czyli na 2 Air Bag . A ponieważ w takiej desce tylko spotykałem takie szerokie radio i wszystko leżało luksio więc no problem

Obrazek Obrazek

Ale z ciekawości wyjąłem radio i przymierzyłem do tej deski i efekt jest taki sam jak w desce tej starszej też ledwo co wchodzi te radio . Zmierzyłem więc radio i ma niecałe 22 cm a wnęka na konsole ma 21,5 cm , a tak się składa że kolega jeden z forum w swojej cabrio też ma takie radio i napisałem o podanie wymiaru radia dostałem odp 22cm a na zdjęciach radyjko leży cacy i ładnie się zgrywa z przyciskami i panelem od pokręteł . I właśnie ja zgłupiłem może ktoś mi jakoś pomóc czy coś ?? Czy po założeniu deski i przeróbce konsoli będę miał taki efekt że ładnie się zgra czy będzie tez tak rozepchane ?? <osohozi>

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 02 mar 2011, 21:31

wujo1, myslę, że odpowiedź sam sobie wkleiłeś... weź pod uwage http://img651.imageshack.us/i/dsc00027je.jpg/ & http://img25.imageshack.us/i/b44627.jpg/ i przyjrzyj się bokom tych delt. Potem sie przyjrzyj obydwóm gammom z fotek twoich naraz. Jeżeli nie zauważysz różnicy, to zrób swojej delcie zdjęcie czołowe, a nie pod kątem, a wtedy zauwazysz różnice
Osoba, która ci mierzyła radio być może podała ci wynik w zaokrągleniu, dlatego tak jest... w koncu te 0.5 cm różnicy to 2.5 mm na jeden bok wychodzi... Fabryka może wypuszczała raqdia z 2ma rodzajami paneli... Przykładem mogą być nowsze modele radyj, gdzie np. CONCERT II do A6 C5 ma 22cm, a już do A4 23cm i leci po skosie. <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 02 mar 2011, 21:45

no to zajebi... <mur> to muszę znaleźć ori z audi 80 a tego to jak na lekarstwo :roll:

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 02 mar 2011, 22:58

wujo1 pisze:to muszę znaleźć ori z audi 80 a tego to jak na lekarstwo
Zawsze możesz sie zabawić w "małego rzeźnika" i ladnie te 2.5 mm zeszlifować z każdej strony, jak sie postarasz, to nie zauważysz, że cięte było ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl