[B5 AFN] Rozdzielenie turbiny
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
[B5 AFN] Rozdzielenie turbiny
Koledzy mam problem wziąłem się za czyszczenie turbiny w związku z przeładowaniem i nie mogę rozdzielić części gorącej turbiny dodam że wygląda że od nowości, nie była wyjmowana. Czy macie jakieś sposób aby ją rozdzielić psikałem wd40 pukałem delikatnie młotkiem i za cholerę nie chce ruszyć mogę ją podgrzać palnikiem bo mam możliwość w pracy proszę o szybką podpowiedz
wd-40 trzeba zalewać co kilka godzin nawet przez 2 dni i często by rozdzielić cześć gorąca od karkasa robimy tak trzymając w rekach nigdy nie mocujmy jej na stałe i sztywno(ręce ładnie amortyzują uderzenia można mocniej uderzać młotkiem) jak mamy ja w powietrzu w rekach trzymając za cześć zimna nad np stołem dosłownie 2-3cm uderzamy młoteczkiem nawet tak delikatnie mocniej i w sposób jakby na krzyż można bardzo delikatnie też obstukać po zewnętrznej obudowie od wg-40 lepszy jest wurst lepiej penetruje jeśli nie pomoże to można delikatnie tylko miejscowa i niewielka temp podgrzać część żeliwną strony gorącej ale tak by nie nagrzać za mocno karkasa gł. korpusu.
powodzenia
powodzenia
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
trepek, może widziałeś ale daje linka. Może się przydać http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=10373