Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 All] Przełącznik siły nawiewu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patrykk007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 All] Przełącznik siły nawiewu

Post autor: patrykk007 » 21 lut 2011, 23:04

Witajcie. Mam takie pytanie do tych co się z tym uporali albo wiedzą jak to zrobić.
Otóż blaszki od przełącznika siły nawiewu już się wyrobiły i jak dociskam je to zaczyna normalnie wiać. Sprawdzałem to po wyjęciu radia, ale jak dostać się do tych blaszek, tak aby móc coś pokombinować przy nich, bo tam od strony radia to wątpię żebym to zrobił...
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 15:19 przez patrykk007, łącznie zmieniany 1 raz.

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 05 mar 2011, 15:35

musisz wymontowac tunel miedzy fotelami razem z tym ktory wchodzi pod kokpit wlasnie (jest z popielniczka) mam nadzieje ze wiesz gdzie i jak to odkręcac (srubki pod tylna popielniczka, pod zaślepkapo podniesieniu recznego i gałka od biegow odkrecasz i odsuniesz z tym ze popielniczka nie wyjdzie odrazu przed tym wszystkim złap przez szmatke kombinerkami pokretla nawiewu i pociagnij do siebie pokaza sie srubki dwie zdejmiesz przednia czesc panelu nawiewów nastepnie tam beda cztery srubki po rogach od panelu i dwie w dolnych rogach od popielniczki. Po wyjeciu tunelów bedziesz mogł wepchnąc do tyłu panel od nawiewów (uwazaj zeby linek nie urwac, nie musisz ich odpinac) i jak odepchniesz panel w tył to przesun sobie go na dół tam gdzie popielniczka przednia była. sam zobaczysz jak to odkrecisz wszystko, to do czego chcesz sie dostac zobaczysz patrząc na panel pokretełek od góry. Te styki są na dwie lub jedna duza srubke na krzyzak.

Awatar użytkownika
patrykk007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patrykk007 » 05 mar 2011, 15:41

Zrobiłem już to, ale wyciągnąłem tylko radio. Potem wykręciłem panel i tak go sobie ustawiłem żebym miał dostęp w miare. Odkręciłem te blaszki, chociaż łatwo nie było... Okazało się, że były one rozklekotane jak nie wiem. Od kolegi dostałem z jakiegoś innego modelu (chyba B3) i śmiga już jak trzeba. Ale mimo wszystko dzięki za próbę pomocy ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl