Witam
No to dzisiaj odwaliłem lipę: odkręcając obudowę filtra przekręciłem ze 3 razy całym elektrozaworem do góry przez co nadgiołem rurki miedziane przy złączeniu. Pryskałem wodą z płynem to niby nic nie leci. Boję się czy mi to nie puści w czasie jazdy i wybuchnie. Co o tym sądzicie?
[B3 1.8 S LPG] Wymiana zacisków przewodów
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Jak elektrozawór poszedł do góry to go później wyprostowałem do wcześniejszej pozycji, ale pryskałem i nic nie cieknie. Właśnie boje się żeby podczas jazdy nie poszło bo wtedy to już niebezpieczne. Na zgięciu tego kabla jest taka widoczna kreska załamania, ale trzyma.
Myślałem żeby obciąć i końcówkę. Czy łatwo się ta rurka wygina żeby nią tam trafić do dziurki?
Myślałem żeby obciąć i końcówkę. Czy łatwo się ta rurka wygina żeby nią tam trafić do dziurki?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Dosyć łatwo się wygina, ale jak chce uciąć końcówkę to będziesz musiał dać nowe baryłki http://www.drypa.pl/produkt4_AKCESORIA_ ... -_234.htmlgrzesiu88 pisze:Myślałem żeby obciąć i końcówkę. Czy łatwo się ta rurka wygina żeby nią tam trafić do dziurki?
Już kupiłem te baryłki. Tą rurkę to po prostu obciąć, odpowiednio wygiąć, włożyć do wkrętki, nałożyć baryłkę i dokręcić tak? Nie trzeba żadnej pasty na gwint albo coś?aldi pisze:Dosyć łatwo się wygina, ale jak chce uciąć końcówkę to będziesz musiał dać nowe baryłki http://www.drypa.pl/produ...a_o6_-_234.html
A może lepiej się w to nie bawić i po prostu na końcówkę rurki coś nałożyć uszczelniającego na wszelki wypadek? Może trochę pasty do łatania tłumików?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Obetnij tak aby za mocno nie postrzępić brzegu i nie zgnieść rurki. Dokręcaj tak aby baryłka zacisnęła się mniej więcej w tym samym miejscu jak była zaciśnięta wcześniej.grzesiu88 pisze:Tą rurkę to po prostu obciąć, odpowiednio wygiąć, włożyć do wkrętki, nałożyć baryłkę i dokręcić tak?
Pasta jest dosyć krucha... Trudno powiedzieć czy coś by wytrzymało na takim przewodzie.