Witam! Od pewnego czasu nie działała mi wewnętrzna klamka więc odkręciłem ja i tam wszystko ok wtedy odkręciłem zamek i tu sie zaczęły problemy. Okazało się że spadł ten haczyk od linki połoczonej z wewnętrzną klamką. Po założeniu haczyka wewnętrzna klamka działała ale za to zewnetrzna nie. Po kilku nieudanych próbach żadna klamka nie chce już działać... Czy w takiej sytuacji mam zdjąć boczek i tam szukać przyczyny?
[ Dodano: 2011-03-06, 17:44 ]
zdjąłem boczek ale i tak nie można się dostać bo jest taka metalowa oslonka. Czy jest możliwość, że podczas wyciągania zamka zruszył sie ten plastikowy "dzyndzelek", który otwiera zamek podczas pociągania za klamke zewnętrzną? Proszę o odpowiedź
[80 b4] Problem z klamkami
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a linka od klamki zewnętrznej jest na swoim miejscu?? jest zahaczona o zamek?? odkręć zamek i sprawdź czy jedna i druga linka są zahaczone.co do tej blach o której mówisz to jest to konstrukcja na której jest przymocowana szyba.jest ona przykręcona do drzwi na 4 śrubach które są po bokach,jak odkręcisz śruby to możesz zdjąć całą ramę z szyba i będziesz miał wtedy dostęp do klamki zawietrznej chodź wydaje mi się że od dołu dostaniesz się do niej bez odkręcania tej ramy...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
to jedynie możesz się dostać ściągając boczek.jak ściągniesz boczek to od dołu jest trochę miejsca ale chyba nie uda ci się tamtędy dostać więc będziesz musiał odkręcić ramę szyby.jest przymocowana na 4 śrubach dwie po jednaj i dwie po drugiej stronie.widać je z boku drzwi po ściągnięciu boczka.wtedy jak je odkręcisz to ściągniesz całą górną ramę drzwi z szyba i mechanizmem.na zdjęciu pokazałem ci dwie z 4 tych śrub...
Widzę, że będzie troche zabawy z tym. Niestety przez blache nie da się dostć bo próbowałem już. Na opuszczonej szybie mam odkrecać ta blaszke?
[ Dodano: 2011-03-07, 11:47 ]
Już po naprawie. Sama naprawa okazała się banalnie prosta wystarczyło włożyć plastikowy dzyndzelek na swoje miejsce. Najgorsze było dogrzebanie się do całego tego mechanizmu. Dzięki za cenne rady. Pozdrawiam oskar2008
[ Dodano: 2011-03-07, 11:47 ]
Już po naprawie. Sama naprawa okazała się banalnie prosta wystarczyło włożyć plastikowy dzyndzelek na swoje miejsce. Najgorsze było dogrzebanie się do całego tego mechanizmu. Dzięki za cenne rady. Pozdrawiam oskar2008