[ B4 1,9TDI 1Z]wymiana uszczelki pod chłodniczką oleju
-
- Forum Audi 80
panowie uszczelki juz kupione w salonie audi (obie za 25 PLN)...z reszta pierwsze zakupy w salonie :mrgreen:Spietyq pisze:Najlepiej wymienić sobie te obie uszczelki przy okazji wymiany oleju
1. pierścień uszczelniający do chłodniczki oleju 038 117 070 A, wymiar 59x5 zdjęcie jak wygląda pierścień zamieścił kolega gibaj
2. Uszczelka pod korpus filtra oleju 028 115 441 C
zeby było ciekawiej to uszczelka nr 2 jest metalowa...
ponadto mechanik doradził mi ze może też wyciekać z pod odpowietrzenia wału korbowego...
czy myslicie ze to możliwe :?:
tak czy innaczej zamówiłem też nowy kruciec (koszt 25pln)
pozdrawiam
zależy od warsztatu...od 100 do 180 :shock:gibaj pisze:no i co ile krzyczą?i co z tym odpowietrzeniem wału? <rotfl2> <rotfl2>
jeśli chodzi o odpowietrzenie to wczoraj kupiłem sobie ten kruciec wraz z oringiem
(koszt w serwisie 25 pln) i wymieniłem go(choć prawdopodobnie wystarczyło wymienić sam oring )
.... zobaczę czy nadal sie poci...jeśli tak to będę wymieniał pozostałość
chodzi o tą rurkę która idzie od tej "gruszki" na pokrywie zaworów aż do miejsca obok filtra oleju...jest tam taki króciec z pod którego może wyciekać olej....podobno często się z tym spotyka...więc króciec wraz z oringiem wymieniony a teraz podostaje obserwacjagibaj pisze:i dalej nie wiem o co chodzi z tym odpowietrzeniem wału :
no dzieki gibaj, udało sie zrobic <ok>
te paproki co mi ostatnio robiły z ta uszczelka, to mi załozyli tam uszczelke, ale od filtra oleju, jak to zobaczyłem to w szoku byłem.......
Ja kupiłem ORI uszczelke w ASO Bełtowski w krk za całe uwaga ....... 10 zł! szok cenowy....
przy okazjii zmieniłem filtr oleju ( cena 9.08 pln) i olej Mobil s2000 10w40 (65.95pln)
i autko hula jak talala... <ok>
te paproki co mi ostatnio robiły z ta uszczelka, to mi załozyli tam uszczelke, ale od filtra oleju, jak to zobaczyłem to w szoku byłem.......
Ja kupiłem ORI uszczelke w ASO Bełtowski w krk za całe uwaga ....... 10 zł! szok cenowy....
przy okazjii zmieniłem filtr oleju ( cena 9.08 pln) i olej Mobil s2000 10w40 (65.95pln)
i autko hula jak talala... <ok>
-
- Forum Audi 80
wymiana uszczelki pod chłodniczką oleju
Witam Panowie. Mam takie pytanie. Z tego co wyczytałem to przy wymianie filtra oleju można odrazu wymienić tą uszczelkę która jest między chłodniczką a blokiem silnika? Mam tylko pytanie:
przy wymianie tego są tam w sumie 2 uszczelki tak?????
Jedna to oring a dróga taka metalowa???
Gość w sklepie powiedział mi że tam przychodzą 2 oringi.
przy wymianie tego są tam w sumie 2 uszczelki tak?????
Jedna to oring a dróga taka metalowa???
Gość w sklepie powiedział mi że tam przychodzą 2 oringi.