Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 2.0 ABT] falujace wysokie obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
nymo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B4 2.0 ABT] falujace wysokie obroty

Post autor: nymo » 08 mar 2011, 22:25

Witam jestem nowy wiec proszę o zrozumienie, a wiec tak gdzieś 2 miesiące temu kupiłem audi, na początku strasznie muliła się i przerywała w czasie jazdy wiec zaprowadziłem do mechanika on zrobił diagnostykę,wymienił czujnik temp i kopułkę a problem z obrotami pozostał a mianowicie na biegu jałowym wciskam gaz do oporu i wkręca mi się na maxa do 6200 obr/min i zaczyna falować, przerywać tak dziwnie jak by czegoś jej brakowalo wskazówka obrotka skacze pomiędzy 6000 a 6200 według mnie nie powinno tak być, nie mam instalacji LPG, szukałem na forum godzinami i nic, były jakieś tematy o niskich obr ale u mnie z niskimi jest wszystko dobrze maja 950 nie przerywają ani nie falują... prosze o pomoc jakąkolwiek, spostrzeżenia , możne ktoś z takim czymś się spotkał kiedyś ? Jakie mogą być przyczyny tego ? A po za tym sprawny silnik ABT 2.0 do ilu obrotów powinien się wkręcać tak na maxa ? pewnie coś ponad 7 tys...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 16:44 przez nymo, łącznie zmieniany 1 raz.

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 09 mar 2011, 00:49

Nie nie kolego nymo, :mrgreen: Wszystko jest ok... Przecież to tak zwana odcinka czyli zabezpieczenie przed zbyt wysokimi obrotami <ok> Właśnie na gazie kręci się wyżej bo przeważnie zwykłe instalacje gazowe nie posiadają ogranicznika prędkości obrotowej :-P Więc kolega nie ma się czym przejmować bo u mnie też tak jest :-> Właściwie to byłoby źle jakby silniczek kręcił się wyżej bo to źle wpływa na korbowody i wał <ok>

nymo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nymo » 09 mar 2011, 18:19

A no widzisz a myślałem ze coś jest nie tak a jeżeli tak ma być to jest git <ok> bo mam zamiar zakładać gaz i chcem żeby silnik był w pełni sprawny :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl