[ b3 2.3 NG] Jaki olej
[ b3 2.3 NG] Jaki olej
Witam koledzy chce wymienić u siebie olej i tu pojawia się problem ani ja ani poprzedni właściciel nie wie na jakim oleju silnik lata. Silnik ma przejechane 234 tyś km.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 16:55 przez Formoza, łącznie zmieniany 1 raz.
Zalej silnik półsyntetykiem 10w40 dla mnie to najlepsze wyjście
Wolę Mobila 10w40 od castrola, ale co kto woli. Przebiegiem sie nie sugeruj co do oleju. Jednak jeżeli jest wlany mineralny i autko już trochę na nim zrobiło, to po wlaniu półsyntetyka z tego co wiem może się zacząć rozszczelniać silnik :roll: Napisałem może, bo nie dzieje sie tak zawsze A mechaników i ludzi którzy twierdzą, że od 300 tyś ma się lać mieneralny podziwiam :evil:
Wolę Mobila 10w40 od castrola, ale co kto woli. Przebiegiem sie nie sugeruj co do oleju. Jednak jeżeli jest wlany mineralny i autko już trochę na nim zrobiło, to po wlaniu półsyntetyka z tego co wiem może się zacząć rozszczelniać silnik :roll: Napisałem może, bo nie dzieje sie tak zawsze A mechaników i ludzi którzy twierdzą, że od 300 tyś ma się lać mieneralny podziwiam :evil:
raczej zakłady dalej to robią bynajmiej u mnie w okolicy. Jednak nie każdy wymienia olej w zakładzie. Dużo ludzi robi to samemu i nie zakłada karteczkiFormoza pisze:kiedyś pamiętam jak się wymieniało olej to zakład zakładał taką karteczkę jaki wlany olej a teraz nic
też tak zrobiłem, lałem castrola, a teraz zmieniłem na Motula 10w40 6100 Synergie + , narazie nie widzę jakiś konkretnych zmian,ale mało zrobiłem od wymiany.p371 pisze:Zawsze lałem castrola 10w40, a teraz leję Motula 10w40
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- Mateusz794
- Forum Audi 80