[All] Prędkość maksymalna
-
- Forum Audi 80
skrzynia w s-2 aby pozwala na 315km/h ale musisz miec 380ps a co predkosci to swoim babelem lecialem 280km/h zamknalem budzik ale caly czas daze zeby dojsc do 380ps i byc w klubie powyzej 300S2Power pisze:Nie wiem, licznik jest do 280 a GPS-a nie mam. O ile sie nie myle to jakos 289 bo tyle pozwala skrzynia tzn. maksymalne obroty na 6-tym biegu bez przesuwania limitu obrotow.
Powinno byc ok. 420 PS na zime jak sie wyrobie z czasem, co do predkosci max to skad masz te dane (315)? No i czy to jest przy 7000 rpm czy tez bez ograniczenia obrotow?, musze przeliczyc przelozenia skrzyni. Zreszta nie o V-max w tym wszystkim chodzi ale o to jak auto sie zbiera np. od 200 km/harek s2 pisze:skrzynia w s-2 aby pozwala na 315km/h ale musisz miec 380ps a co predkosci to swoim babelem lecialem 280km/h zamknalem budzik ale caly czas daze zeby dojsc do 380ps i byc w klubie powyzej 300S2Power pisze:Nie wiem, licznik jest do 280 a GPS-a nie mam. O ile sie nie myle to jakos 289 bo tyle pozwala skrzynia tzn. maksymalne obroty na 6-tym biegu bez przesuwania limitu obrotow.
mam kloegow co ich eski tyle lataja przy 8000tys.obr. bo na tyle pozwala skrzynia a dobra eska przy 320ps to dopiero zaczyna leciec od 150km/h i tak ciagnie do 280km/h bez zadnych zachamowan przynajmniej tak jest u mnie. ja swoja wlasnie wioze do niedzwiadka na zestrojenie bo kupilem pelno nowych gratow mysle ze wyjdzie okolo 380ps bo przy tym zestawie powinno tyle wyjsc a jak chcesz przekroczyc 400ps to radzilbym zakuc motor bo poprostu tego nie wytrzyma serja wytrzymuje max 440ps przy idealnym motorze daj znac jak ci wyjdzie 420ps i napisz na jakich gratach chcesz to zrobic pozdro
Ja osobiście moję audica poleciałem
na expresówce lekko z górki
idąc łep w łep z AUDI 2.3 bardzo za dużo
Wskazówka spadła ponad wyskalowany pole
ale tamten ju z przy 220 KM/h odpuścił
i jeszcze cisneła dalej ale zabrakło już trasy
Obrotomierz juz tez kończył budzik
Temperatura oleju na dodatkowych wskaznikach VDO 170 st. C
Audi 80 B3 silnik 3A
113KM@ok 140KM
na expresówce lekko z górki
idąc łep w łep z AUDI 2.3 bardzo za dużo
Wskazówka spadła ponad wyskalowany pole
ale tamten ju z przy 220 KM/h odpuścił
i jeszcze cisneła dalej ale zabrakło już trasy
Obrotomierz juz tez kończył budzik
Temperatura oleju na dodatkowych wskaznikach VDO 170 st. C
Audi 80 B3 silnik 3A
113KM@ok 140KM
skrzynia automat 200km/h po prostej (na filmiku 196) 215 z niezłej górki (A4 Katowice - Wrocław) 170 - w terenie zabudowanym ale nikomu nie gadajcie a tak na codzień to 90 - 110 dodam że mam lpg ale powyżej 190 jeździłem na benzynce bo jakoś mało kalori ma ten polski gaz.
-----------
Co do przekłamań liczników to opisze moje dośw. Mam gps i zakładam że on pokazuje ok. Więc do 50km/h przekłamań raczej nie ma. Później od 60-70 do 130-140 jest przekłamanie o ok 7-8km/h później nie wiem dokładnie ale wiem że przy 186 na liczniki gps pokazuje 186 . Podane prędkości u góry brałem z gpsa a nie z licznika (chociaż ten prawie wcale sie nie mylił...góra 2-3km/h). Jest jedna wada gpsa.. musze jechać z kimś bo sam nie ryzykuje odrywania oczu od drogi i patrzenia w te małe cyferki na małym wyświetlaczu gpsa... niewiele zostaje z auta przy 80km/h a co dopiero przy 200... Nie łódźmy się, nasze niunie są tylko autkami i łatwo możemy przerobić je na kupy złomu nie mówiąc o nas samych czy pasażerach / uczestnikach ruchu... noga z gazu koledzy, czasem nie warto ryzykować.
-----------
Co do przekłamań liczników to opisze moje dośw. Mam gps i zakładam że on pokazuje ok. Więc do 50km/h przekłamań raczej nie ma. Później od 60-70 do 130-140 jest przekłamanie o ok 7-8km/h później nie wiem dokładnie ale wiem że przy 186 na liczniki gps pokazuje 186 . Podane prędkości u góry brałem z gpsa a nie z licznika (chociaż ten prawie wcale sie nie mylił...góra 2-3km/h). Jest jedna wada gpsa.. musze jechać z kimś bo sam nie ryzykuje odrywania oczu od drogi i patrzenia w te małe cyferki na małym wyświetlaczu gpsa... niewiele zostaje z auta przy 80km/h a co dopiero przy 200... Nie łódźmy się, nasze niunie są tylko autkami i łatwo możemy przerobić je na kupy złomu nie mówiąc o nas samych czy pasażerach / uczestnikach ruchu... noga z gazu koledzy, czasem nie warto ryzykować.
-
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80