[ALL]Tuba + wzmacniacz
wygłuszenie bagaja czy to cos da na porawie basu
witam mam tube i nie jest taki bas jak potrzeba. czy wygluszsenie bagaznika cos to da na poprawe basu ?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 10:34 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie tuba tylko obudowa w kształcie walca, tubę to może w bagażniku ale busa byś zmieścił, nie mówili przy okazji o otwarciu bagażnika do wewnątrz pojazdu?. A i jeszcze czym kazali wygłuszyć. Komora dźwiękoszczelna jak sama nazwa wskazuje jest doskonale wygłuszona, ma jednak pewien feler zaraz za nią nic nie słychać. Reasumując jeżeli wygłuszysz ścianki i klapę dźwięk nie wyjdzie na zewnątrz ale niekoniecznie z tego powodu cokolwiek więcej usłyszysz, jeżeli wygłuszysz cały i dodatkowo b. dobrze nie usłyszysz go wcale.
Zostaw teorie spiskowe o wygłuszaniu czegokolwiek i postaraj się otworzyć jakoś bagażnik do wnętrza samochodu.
No chyba że TUBA JEST tak DOBRA jak informacje owych montażystów na temat głuszenia bagażników.
Zostaw teorie spiskowe o wygłuszaniu czegokolwiek i postaraj się otworzyć jakoś bagażnik do wnętrza samochodu.
No chyba że TUBA JEST tak DOBRA jak informacje owych montażystów na temat głuszenia bagażników.
wygluszylem prowizorycznie, ale nie bylo prawie zadnej roznicy, niech zostanie tak jak jest. tube zmiescilem w bagaj i nie mam busa zadnego.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 10:36 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam taką tube subwoofer-10b21ld-active-slim-edition, ale niech tak narazie zostanie troche odloze kasy i lepszy sprzęt kupie i to opchne dp żyda
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 10:37 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.