[1.9 TDI 1Z] Traci gaz / niereaguje na gaz.
[1.9 TDI 1Z] Traci gaz / niereaguje na gaz.
Witam !
Ostatnio po zdaniu prawa jazdy (oczywiście nie chwaląc się ) dostałem od dziadka 80-tke silnik 1.9 TDI. Ale niestety zauważyłem jeden problem, otóż po mocniejszym przybutowaniu audicy a chwile później po upuszczeniu gazu, auto doslownie nie reaguje na gaz, można wciskac w podłogę i zero reakcji, dopiero po wciśnieciu sprzęgla i dodaniu gazu auto znowu reaguje. I tu nasuwa się moje pytanie, czego to może być przyczyną ? Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam Pyniek
Ostatnio po zdaniu prawa jazdy (oczywiście nie chwaląc się ) dostałem od dziadka 80-tke silnik 1.9 TDI. Ale niestety zauważyłem jeden problem, otóż po mocniejszym przybutowaniu audicy a chwile później po upuszczeniu gazu, auto doslownie nie reaguje na gaz, można wciskac w podłogę i zero reakcji, dopiero po wciśnieciu sprzęgla i dodaniu gazu auto znowu reaguje. I tu nasuwa się moje pytanie, czego to może być przyczyną ? Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam Pyniek
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 12:14 przez Pyniek, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Czy Ty TRZMIELU240684, dobrze sie czujesz <uhh> że mu od razu każesz ściągać nastawnik i o zgrozo tłkokorozdzielacz ? :shock: Jak on nawet nie wie gdzie jest pompa Zanim coś takiego palniesz ,pomyśl chwilę ,to nie boli .A kolega Pyniek, ma zapewne tdi na boschu i padł mu nastawnik co czeka wcześniej czy pużniej każde tdi na tym potencjometrycznym wynalazku , albo n75 zdechł .Nikt nawet nie zapytał przynajmniej z którego roku ma to tdi ,tylko od razu nastawnik ,tłokorozdzielacz w pompie ,ciekawe co byście mu napisali jakby poleciał i odkręcił ten nastawnik ,albo co gorsza odkręcił tłkorozdzielacz ... nie no normalnie ręce opadają na takie rady .Na jego i wasze szczęście nie wie nawet gdzie jest pompaTRZMIELU240684 pisze:Sprawdz tłoko roździelacz w pompie.
-
- Forum Audi 80
Re: [1.9 TDI 1Z] Traci gaz / niereaguje na gaz.
jeżeli problem będzie związąny z błedem na vagu z N146 co tyczy sie zacinajacego pedału gazu to moge coś zdziałać, zlikwidować problem pozdroPyniek pisze:Witam !