Witam wszystkich fanów marki Audi. Posiadam A80 B4 2,6. Oryginalnie nie posiadam BC więc postanowiłem zrobić swój. W chwili obecnej muszę wykalibrować sygnał spalania chwilowego. Czy możecie mi powiedzieć jakie macie chwilowe spalanie na BC przy danej prędkości i obrotach (najlepiej 2,6 lub 2,8). Mogą być klika pomiarów. Idealnym byłoby gdybym znał napięcie na sygnale spalania i bieżące wskazania na bc, ale raczej takiej pomocy nie otrzymam, bo komu by się chciało kombinować :-|. Z góry dziękuję Wam za pomoc i zainteresowanie.
PS. Bez Was projekt może upaść , a myślę, że takie dane mogę pomóc każdemu przy projektowaniu własnego BC. Jak się uda każdemu w miarę możliwości postaram się pomóc.
[All Audi 80] Własny komputer spalania
https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... t12677.htm moze tu cos znajdziesz.
Mam już jedną wartość 51l/100km i napięcie lekko powyżej 1,6v. Już wstępnie wyliczyłem funkcję spalania chwilowego na y=29*x+2. "x" to napięcie. Będę pobierał 1 pomiarów co 17 ms razem przez sekundę około 60 i uśredniał te wartości aby nie było gwałtownych skoków spalania chwilowego. Odświeżanie będzie co ok sekundę. Jak zdobędę jakieś inne wartości to dopracuje wzór.
Edit#1: Będzie y=30*x+2, regulacja przez zmianę wartości "2".
Edit#2: A jest możliwość abyście np jechali na luzie i dodali gazu i powiedzieli mi przy jakich obrotach jakie macie wskazania spalania chwilowego?
Edit#3: Jakie macie spalanie chwilowe jak wrzucicie na luz w czasie jazdy?
Edit#1: Będzie y=30*x+2, regulacja przez zmianę wartości "2".
Edit#2: A jest możliwość abyście np jechali na luzie i dodali gazu i powiedzieli mi przy jakich obrotach jakie macie wskazania spalania chwilowego?
Edit#3: Jakie macie spalanie chwilowe jak wrzucicie na luz w czasie jazdy?