[B4 ABK] KRZYWA DESKA I KIEROWNICZA
[B4 ABK] KRZYWA DESKA I KIEROWNICZA
Witam, Panowie przesyłam zdjęcie by łatwiej wytłumaczyć. Kierownica, jej lewa strona jest o ok 1cm jak by przesunięta w str. szyby (rys1), prawa jej strona symetrycznie w str. kierowcy. Z kolei siedząc i patrząc przed siebie prawa strona również schodzi w dół (rys2). czy ktoś ma jakiś pomysł czy da się z tym coś zrobić, może pod deską trzeba jakieś śruby dokręcić a może nic z tym nie zrobię i tak musi zostać, jak ktoś wie jak to naprawić to proszę pisać.
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 20:18 przez AIRFIX, łącznie zmieniany 1 raz.
deske mozna regulowac otwierajac dzwi masz zaslepki 2 sztukiz jednej i drugiej strony regulacja gora dol patrzac na twoje rysynki nei wiem czy uda sie wyregulowac tak jak chcesz
Jezeli chodzi o kierownice pierwsze slysze by cos takiego mialo miejsce wyglada to na krzywo przykreconą kolumne kierownicza lub poluzowana gdzies jest jak bys wykrecil zegary bedziesz widzial od gory kolumne i ewentualnie sprawdzic ,jak chcesz zerknac dalej odkrec pułke pod kierownicą
[ Dodano: 2011-03-10, 17:34 ]
a czy przy kreceniu kierownica nie kreci ci sie jak jajo na boku moze ktos kombinowal przy wieloklinie cos pogiete jest
Jezeli chodzi o kierownice pierwsze slysze by cos takiego mialo miejsce wyglada to na krzywo przykreconą kolumne kierownicza lub poluzowana gdzies jest jak bys wykrecil zegary bedziesz widzial od gory kolumne i ewentualnie sprawdzic ,jak chcesz zerknac dalej odkrec pułke pod kierownicą
a czy przy kreceniu kierownica nie kreci ci sie jak jajo na boku moze ktos kombinowal przy wieloklinie cos pogiete jest
Dzięki, sprawdzałem są pod zaślepkami śruby, pytanie co się stanie jak poluzuję/odkręcę śruby? czy deska się poluzuje i po naprowadzeniu jej tak jak chcę dokręcam czy może kręcąc śrubami będzie się przesuwała deska?tomek1982 pisze:deske mozna regulowac otwierajac dzwi masz zaslepki 2 sztukiz jednej i drugiej strony regulacja gora dol patrzac na twoje rysynki nei wiem czy uda sie wyregulowac tak jak chcesz
Jeśli okaże się że kolumna jest krzywo przykręcona to czy dam radę samemu bez pomocy mechanika to poprawić?
Przy kręceniu kierownica kręci się równo tzn. zawsze lewa strona jest oddalona (ok 1cm) względem kierowcy a prawa przybliżona.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
u mnie i u kumpla jest taka sama sytuacja z kierownicą.jej lewa strona jest bliżej przedniej szyby.nawet pytałem na forum o to i kilka osób pisało że tez tak ma.wystarczy się do tego przyzwyczaić i nie zwracać uwagi.ja po ponad 5 latach się przyzwyczaiłem <ok> sprawdzałem u siebie i kierownica siedzi idealnie i nie da się niczego przestawić.po prostu tak jest i nie wiem czemu.oczywiście samo koło kierownicy jest "krzywe" a podczas kręcenia chodzi normalnie...