Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[cobrio] Po włączeniu zapłonu opuszczają się szyby

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 21 lis 2010, 17:18

no u mnie nie ma na pewno nic w ramie szyby poza prętami o które zahaczają się haki wystające z dachu.

Awatar użytkownika
Kulson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kulson » 13 mar 2011, 19:28

witam , wczoraj kupilem cabrio i u mnie tan sam problem z szybami po wlaczeniu zaplonu opuszczcaja sie na dol do polowy centralny w bagazniku tez nie dziala i guzik od otwierania dachu wcisniety do srodka ( wewnatrz blotnika ) co z tym robic panowie od czego zaczac ta cala rozkmine ?

ps. dach manual rok auta 94

Awatar użytkownika
dr.lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dr.lolek » 13 mar 2011, 20:23

bo zeby z dachem i centralnym bylo wszystko ok to trzeba miec duzo szczescia w 80% sa problemy moze jeszcze jest jakis problem w przelaczniku ktory steruje wszystkimi szybami

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 13 mar 2011, 20:45

ale opuszczaja sie od zawsze czy jak? pewnie sterownik dostaje sygnal ze dach jest otwarty, wiec pewnie klapa bagfaznika dachu jest nie domknieta, a central w bagazniku naprawia sie laczac kable biegnace na zgieciu zaraz przy silowniku

dr.lolek, a Ty wkoncu sprzedaj tego swojego parcha, jak mowilem ze sie cabrio nie kupuje do 10k to mnie nie sluchales ;p
...a teraz sam widzisz jak jest :mrgreen:

Awatar użytkownika
dr.lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dr.lolek » 13 mar 2011, 20:51

Kolczat, ja nie mam juz cabrio tera ino c klase na dniach sprzedac musze i chyba qpejka meśkiem bede sie wozil AMG sie zalozy i lans 8-)

Awatar użytkownika
Kulson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kulson » 15 mar 2011, 16:49

Kolczat - w sumie to kupilem go w sobote i w pierwszym momencie faktycznie sie nie opuszczaly , ale wiesz jak to jest podczas kupna auta tu zagladasz tam otwierasz przy kolejnym odpalaniu zaplonu szyby zaczely sie opuszczac . Poprzedni wlasciciel zglupial bo twierdzil ze takie rzeczy nigdy sie nie dzialy . Moze poradzisz mi gdzie szukac przyczyny ? .

ps. druga sprawa ze jest zepsuty guzik od otwierania pokrywy bagaznika dachu ( wcisniety do srodka blotnika - zostala sama gumowa obramowka na blotniku

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 15 mar 2011, 16:56

wlasciciel powiedzial co chciales uslyszec, jedyna rzecz jaka polecam zrobic to wyciaganac sterownik zza tylnej kanapy i dac go elektrykowi, zeby srpawdzil czy nie ma przepalonych sciezek... guzik od otwierania pokrywy dachu wogole czesto jest zepsuty, albe byc powinnien, nie powinno byc samej gumy, wiec pewnie cos juz ktos kombinowal

ps: jest jeszcze jedna sprawa, otoz mowisz ze centralny na klapie baganzika nie dziala? a podswietlenie rejestracji, przeciwgielne i swiatla wstecznego biegu dzialaja?

Awatar użytkownika
Kulson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kulson » 15 mar 2011, 17:25

wsteczny jest , przeciwmgielne jest natomiast nie ma podswietlenia rejstracji . Caly tylny lewy boczek i poszycie bagaznika bede demontowal w sobote bo w tygodniu niestety nie mam na to czasu . Wydaje mi sie ze guzik jest wcisniety do srodka , bynajmniej takie to wszystko sprawia wrazenie . Guzik pewnie lepiej bedzie kupic od jakiegos "dawcy" niz reanimowac stary .

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 15 mar 2011, 17:29

guzik sam w sobie Ci nic nie da podejrzewam, bo ja go mam i nie dziala, a ogldalem juz kilka sztuk caba w zyciu i na jednej rece moge policzyc sztuki w ktorych dzialal... wiec na poczatek napraw sobie wiazke klapy bagaznika, te kable ktore sie zginaja podczas otwierania bagaznika beda poprzerywane, jeden z nich odpowiada takze za centralke bagaznika, z mojego punktu widzenia wyglada to tak, ze sterownik dostaje sygnal ze bagaznik jest otwarty wiec dach nie moze byc otwarty, wiec blokuje on opuszczanie szyb, natomiast w przypadku gdy kable zlapia styk to sterownik dostaje sygnal ze bagier jest off i daszek moze byc sciagany, dzieki temu szyby schodza na dol...

Awatar użytkownika
Kulson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kulson » 15 mar 2011, 17:38

dzieki za podpowiedzi w sobote bede kminil , dam znac co wyszlo .

pozdro

Tadi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tadi88 » 12 sty 2012, 12:00

Miałem taki sam problem z opuszczającymi się szybami do połowy.
Mikrozłącze/ przełącznik znajduje się w w ramie szyby po lewej stronie, w miejscu gdzie dach zachacza się o rame szyby ryglami.
Trzeba zdjąć wewnętrzną tapicerkę ramy szyby przedniej (to gdzie są te "słoneczniki"), i wszystko bedzie jak na dłoni. Prawdopodobnie wystarczy wyprostować lewy rygiel dachu, aby nie mijał się z tym mikrozlączem i bedzie dzialać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl