Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ b3 1,8s]obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 14 mar 2011, 17:42

piotrpiter pisze:oki fajnie ale moze lepiej i ten czujnik wymienic niema co czekac , poki co tematu nie zamykam
Tylko te nowe nowe czujniki (szczególnie firmy Topran) to jest szajs nad szajsy :evil: Lepiej kupić używany ale oryginalny za grosze, bądź nowy lepszej firmy ;-)

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 14 mar 2011, 20:26

Ja kupiłem w "Focie" nowy czujnik firmy EPS, i działa idealnie. Obroty nie falują, a po osiągnięciu temperatury na granicy wyłączenia ssania, obroty są idealnie na 900rpm. Także mogę śmiało polecić. Tak jak wspomnieli poprzednicy nie kupuj chińszczyzny typu Hans Pries itp. bo tylko wyrzucisz kasę w błoto. Są rzeczy na których się po prostu nie oszczędza. Bo po co masz się potem wkurzać, że obroty są nie takie jak powinny lub występują inne "efekty uboczne" zastosowania kiepskiej jakości czujnika.

dcd84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dcd84 » 16 mar 2011, 12:02

Koledzy dobrze piszą. U mnie działo się dokładnie to samo co u Ciebie i po wymianie krokowca i czujnika wszystko jest cacy.

Picek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Picek » 19 mar 2011, 19:15

W silniczku krokowym jest zintegrowany wyłącznik, może potrzebuje regulacji, reguluje się taką śrubką przy układzie wtryskowym posługując się szczelinomierzem. W literaturze opisano dokładnie jak to się robi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl