Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ALL] trzepanie auta pzy ruszaniu z miejsca

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 01 paź 2010, 21:27

mariusz8282 pisze:no to sporo powymieniales w sumie, no i sprzeglo niezle
nie wiem czy w to uwierzysz, ale prawie wszystko z zawieszenia czego jeszcze nie wyminiałem jest jeszcze ori, ma już 17 latek także ma prawo już coś się zużyć. Sprzęgło miało byc Luk'a, ale cena była sporo wyższa niż za Sachs'a.
mariusz8282 pisze:A sprzeglo nowe zalozyles czy uzywane?

zakładałem wszytko nowe, tzn mechanik zakładał
mariusz8282 pisze:wiec w takim wypadku gdyby to byla wina przegubów czy poduszek to by trzepalo niezaleznie czy cieply czy zimny.
też mnie to bardzo ciekawi co jest powodem tego szarpania, tak jak mówisz w sumie przeguby i poduchy można by wykluczyć; sam juz nie wiem na od czego zacząć sprawdzanie :-/

mariusz8282
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mariusz8282 » 01 paź 2010, 22:38

No wlasnie, sam sie nad tym zastanawiałem od czego by zacząc w Twoim przypadku. Jesli o mnie chodzi to mysle ze w ciagu miesiaca wymienie sprzeglo bo Sachsa juz za 425zł moge kupić. Mam nadzieje ze nie bedzie juz trzepac. Dobrze by bylo jakby koledzy forumowicze jeszcze sie wypowiedzieli co do Twojego przypadku.

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 16 mar 2011, 13:36

mariusz8282 pisze:No wlasnie, sam sie nad tym zastanawiałem od czego by zacząc w Twoim przypadku. Jesli o mnie chodzi to mysle ze w ciagu miesiaca wymienie sprzeglo bo Sachsa juz za 425zł moge kupić. Mam nadzieje ze nie bedzie juz trzepac. Dobrze by bylo jakby koledzy forumowicze jeszcze sie wypowiedzieli co do Twojego przypadku.
Pomogła wymiana sprzęgła u Ciebie kolego :?: U mnie winny był prawy zewnętrzny przegub, po jego wymianie zupełnie inne auto. Dodatkowo przegub powodował dość mocne stuki i właściciela trafiało na zawieszenie, że znowu coś trzeba robić :evil: Jednak teraz nic nie puka nic nie stuka :shock: Powiem szczerze czuje się tak jakbym zmienił samochód; co mnie oczywiście bardzo cieszy :mrgreen:

mariusz8282
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mariusz8282 » 16 mar 2011, 22:18

Niestety jeszcze sprzegla nie zmienialem, ale bedzie trzeba bo sie robi coraz cieplej i bedzie trzepalo buda jak sie postoi w korku. Bo przez zime to sie jezdzi dobrze :) Dam znac jak zmienie czy sprzeglo bylo winowajca :)

[ Dodano: 2011-05-08, 10:01 ]
Tak jak obiecalem, tak daje znac :) Sprzeglo wymienilem cale kompletne na Sachsa i śmiga aż miło.
tomekk666 - trzepanie auta tez ustało wiec przyczyną tego było właśnie sprzęgło. Przy przegubach nic nie było robione, tak ze nie byly temu winne (a czesto tak bywa).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl