Padł mi kolektor w moim ABC , nigdzie nie moge dokupić uszczelki pod dolną plastikowa pokrywe i puszke w środku tez troche mam ja urzeźbioną. W efekcie przesysa powietrze i wszystko piszczy.
Dlatego postanowiłem zmienić kolektor na ten z AAH wydaje sie pporządniejszy i ciekawa mnie te zmienne długości dolotu ale na pewno róźni sie silnikiem krokowym no i będe gdzies musiał znaleźć miejsce dla czujnika temperatury zasysanego powietrza
Tylko mam pytanie czy wszystko bedzie w porzadku kiedy do kolektora AAH założe moją przpustnice od ABC ?? to silnik krokowy AAH będzie prawidłowo działał z przepustnica ABC ??
[B4 AAH] Przepustnica z ABC
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Do sterownia klapami w zależności od obrotów można użyć jakieś rzemieślniczo wykonanego shift light'a z allegro.
Do niego zamiast lampki podłączyć jakiś elektrozawór wygrzebany na szrocie (coś w stylu N75). Dorzucić akumulator podciśnienia z zaworkiem zwrotnym bo przy pedale w podłodze silnik nie produkuje podciśnienia i powinno działać.
Do niego zamiast lampki podłączyć jakiś elektrozawór wygrzebany na szrocie (coś w stylu N75). Dorzucić akumulator podciśnienia z zaworkiem zwrotnym bo przy pedale w podłodze silnik nie produkuje podciśnienia i powinno działać.
-
- Forum Audi 80