Doc myślisz że taki 10cm zagra niskim tonem? Wątpię... według mnie taka 10tka to będzie uzupełnienie średnich tonów. Bo niskimi zajmie się sub w bagażniku a wysoki jak już wspominałem tweater.Doc pisze:A po co ? Po co mu woofer
Widzisz ty masz inną koncepcje nieco odemnie. Ja jednak nie schodził bym z tyłem tak nisko według mnie zamknięta skrzynia ma większą kulturę grania i brałbym ją. Jeśłi zaś autor tematu lubi głosniejszą jazdę z bassem może brać spokojnie BR.
Jeszcze wracając do tych 10tek z przodu. Ja nie brałbym dwudrożnego zestawu w deskę. Raczej obstawiałbym odseparowany w tym przypadku tweeatera można by skierować prosto w głowę słuchacz a w oryginalne miejsca 10tka która według mnie zaopiekuje się średnimi tonami. Większość znawców tematu stawia tylko na przednią scenę. Ja jednak myślę że w tym przypadku pasażerowie siedzący z tyłu będą nieco zawiedzeni. Gdyż z przodu jako o tako będzie to grał ale z tyłu sądzę że bass ze skrzyni zagłuszy wszystko. Takie moje wrażenie będzie. Dlatego ja bardziej obstawiałbym za mniej efektywną skrzynią z tyłu. Lepiej niech zagra ładniej a ciszej