[90 B3 2.3 ]guma przepływomierza,czy będzie pasować?
[90 B3 2.3 ]guma przepływomierza,czy będzie pasować?
witam
Panowie mam pytanie, potrzeba mi gumę przepływki do 7A znalazłem coś takiego na gumie napisane jest ,że to od B4 ale wyglądem przypomina gumę z 7A , czy będzie pasowała do mojej b3 7A i czy ktoś spotkał się z taką gumą w b4 , bo oglądałem różne silniki z b4 i w żadnym nie było takiej.
Panowie mam pytanie, potrzeba mi gumę przepływki do 7A znalazłem coś takiego na gumie napisane jest ,że to od B4 ale wyglądem przypomina gumę z 7A , czy będzie pasowała do mojej b3 7A i czy ktoś spotkał się z taką gumą w b4 , bo oglądałem różne silniki z b4 i w żadnym nie było takiej.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 19:44 przez wojtbert, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
nie mam pojęcia czy będzie pasować, ale na pierwszy rzut oka nie ma wyjścia na zawór wolnych obrotów... to może być guma z 2.8 lub 2.6 , niestety nie znam ich średnic...
sprawdzę zaraz.
[ Dodano: 2011-03-18, 13:25 ]
jedyne co pasuje mi wyglądem to to:
Uploaded with ImageShack.us
średnice opasek ma identyczne jak 7A więc... teoretycznie powinien pasować, ale czy długością da radę ? nie wiem...
sprawdzę zaraz.
[ Dodano: 2011-03-18, 13:25 ]
jedyne co pasuje mi wyglądem to to:
Uploaded with ImageShack.us
średnice opasek ma identyczne jak 7A więc... teoretycznie powinien pasować, ale czy długością da radę ? nie wiem...
wojtbert, ta guma nie bedzie pasować,na allegro ostatnio była guma do 7A,zamiast orginalnej gumy możesz wykorzystać rure sylikonową,taką jak są przy beczkach do przewozu mleka(niebieska rura),jest ona elastyczna i sie podda do kształtów,inna opcja to allegro i wpisz audi 2.3 20v,bedzie paru gości którzy zajmują sie cześciami do naszych nietypowych autek,poprostu trzeba ich obdzwonić.
pozdrawiam
pozdrawiam
Leo, guma pokazana przez ciebie na zdjęciu jest inna niż ta na moim , więc na pewno nie jest to ta sama guma, chyba zadzwonie do kolesia i zapytam od czego to jest
Krystek, co do allegro to obdzwoniłem już chyba wszystkich i każdy mówi , że już sprzedana, ciekawy pomysł z tą rurą sylikonową zaraz poszukam na allegro takiej i coś może z tego będzie
Krystek, co do allegro to obdzwoniłem już chyba wszystkich i każdy mówi , że już sprzedana, ciekawy pomysł z tą rurą sylikonową zaraz poszukam na allegro takiej i coś może z tego będzie
koledzy czy chodzi o takie kolanko? http://allegro.pl/kolanko-silikonowe-zb ... 41067.html , nie wiem czy ono rozciągnie się na tyle aby weszło na mikser, wiecie jaka najlepsza była by średnica takiego kolanka?
ja zakładałem taki adapter do stożka w 7A :
http://allegro.pl/adapter-przeplywomier ... 30557.html
i coś mi świta że wkładałem go dla picu w gume od strony przepływki wiec wymiar 77mm <ok>
wojtbert jak już masz ten gaz to polecam ci szczerze zakup Blosa
bedziesz wiedział że po coś ma ten silnik 2 wałki rozrządu,
dla ekonomi kupił byś 2.0 nie oszukujmy sie :mrgreen:
http://allegro.pl/adapter-przeplywomier ... 30557.html
i coś mi świta że wkładałem go dla picu w gume od strony przepływki wiec wymiar 77mm <ok>
wojtbert jak już masz ten gaz to polecam ci szczerze zakup Blosa
bedziesz wiedział że po coś ma ten silnik 2 wałki rozrządu,
dla ekonomi kupił byś 2.0 nie oszukujmy sie :mrgreen: