[ 100 2.2 KU] Nie chce chodzić na PB
[ 100 2.2 KU] Nie chce chodzić na PB
Witam. Prosze o porade, mianowicie kupiłem 100 c3 i nie chodziła już przy kupnie na PB z tym, że zdążyłem zauważyć, że jak chce odpalić na PB to załapie tak na 1,2 sekundy i gaśnie, nie jest tak, że wogóle nie zagada, ale od razu gaśnie miał już ktoś z kolegów taki przypadek ?? Zakupiłem cały rozdzielacz tylko nie mam czasu wymienić, a może to nie rozdzielacz, nigdzie nie moge dostać gumy przepływomierza do KU Prosze o pomoc, pozdrawiam Lajon
to że 1, 2 sekundy silnik pracuje znaczy że wtryskiwacz rozruchowy działa...
podpowiem tylko że to nic nie świadczy jesli chodzi o stan pompy paliwa
tłumacze: wtrysk rozruchowy dostaje napiecie wtryskuje paliwo z byle jakim ciśnieniem w kolektor, silnik odpali czy on lekko psiknie czy strugą paliwa poleje.
natomiast to co pójdzie na wtryski z rozdzielacza musi mieć odpowiednie ciśnienie.
więc musisz sprawdzić jakie daje ciśnienie pompa to taka podstawowa sugestia przed wymianą jakich kolwiek podzespołów układu wtryskowego
dalej tylko moge podpowiedzieć to co przy każdym wypadku nie odpalania mechanicznego wtrysku: tj. szczelność dolotu, pozycja talerzyka przepływki...
zrób to bedziemy dalej mysleć <ok>
daj znać też czy posiadasz instalacje gazową i czy nie było z jej winy np. strzału
podpowiem tylko że to nic nie świadczy jesli chodzi o stan pompy paliwa
tłumacze: wtrysk rozruchowy dostaje napiecie wtryskuje paliwo z byle jakim ciśnieniem w kolektor, silnik odpali czy on lekko psiknie czy strugą paliwa poleje.
natomiast to co pójdzie na wtryski z rozdzielacza musi mieć odpowiednie ciśnienie.
więc musisz sprawdzić jakie daje ciśnienie pompa to taka podstawowa sugestia przed wymianą jakich kolwiek podzespołów układu wtryskowego
dalej tylko moge podpowiedzieć to co przy każdym wypadku nie odpalania mechanicznego wtrysku: tj. szczelność dolotu, pozycja talerzyka przepływki...
zrób to bedziemy dalej mysleć <ok>
daj znać też czy posiadasz instalacje gazową i czy nie było z jej winy np. strzału