Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 100 2.2 KU] Nie chce chodzić na PB

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Lajon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 100 2.2 KU] Nie chce chodzić na PB

Post autor: Lajon » 19 mar 2011, 21:13

Witam. Prosze o porade, mianowicie kupiłem 100 c3 i nie chodziła już przy kupnie na PB z tym, że zdążyłem zauważyć, że jak chce odpalić na PB to załapie tak na 1,2 sekundy i gaśnie, nie jest tak, że wogóle nie zagada, ale od razu gaśnie miał już ktoś z kolegów taki przypadek ?? Zakupiłem cały rozdzielacz tylko nie mam czasu wymienić, a może to nie rozdzielacz, nigdzie nie moge dostać gumy przepływomierza do KU :( Prosze o pomoc, pozdrawiam Lajon

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 20 mar 2011, 00:24

to że 1, 2 sekundy silnik pracuje znaczy że wtryskiwacz rozruchowy działa...
podpowiem tylko że to nic nie świadczy jesli chodzi o stan pompy paliwa
tłumacze: wtrysk rozruchowy dostaje napiecie wtryskuje paliwo z byle jakim ciśnieniem w kolektor, silnik odpali czy on lekko psiknie czy strugą paliwa poleje.
natomiast to co pójdzie na wtryski z rozdzielacza musi mieć odpowiednie ciśnienie.
więc musisz sprawdzić jakie daje ciśnienie pompa to taka podstawowa sugestia przed wymianą jakich kolwiek podzespołów układu wtryskowego ;-)
dalej tylko moge podpowiedzieć to co przy każdym wypadku nie odpalania mechanicznego wtrysku: tj. szczelność dolotu, pozycja talerzyka przepływki...
zrób to bedziemy dalej mysleć <ok>
daj znać też czy posiadasz instalacje gazową i czy nie było z jej winy np. strzału

Lajon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lajon » 21 mar 2011, 11:50

Kupiłem ją nie dawno i poprzedni właściciel też ją kupił nie chodzącą na benzynie i jezdził tylko na gazie. Z tego co wiem to wystrzał był na pewno a guma dolotu jest poklejona cieżko dostać do KU :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl