[80 B4 ABT] Problem ze stacyjką
[80 B4 ABT] Problem ze stacyjką
Witam, mam problem ze stacyjka, mianowicie stacyjka działa prawie bez zarzutu auto odpala wszystko jest tak jak powinno być prócz tego że w dobrych stacyjkach stacyjka sama odbija po odpaleniu a ja swoją muszę cofać ręcznie bo rozrusznik ciągle kręci. Mam pytanie czy do wymiany jest cała stacyjka czy tylko wkładka czy może jeszcze coś innego. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- roodster80s
- Forum Audi 80
Panowie to ja sie podłącze... W sobote podczas tej kiepskiej pogody zaczeła mi nawalac stacyjka. A mianowicie Przekrcam do samego konca a audica nie kreci ;( Po kilku ruchach zekreciłał... Wczoraj nie miałem z tym problemów... Dzisiaj chcą wyjechac ze szkoły audi nie zakreciło nawet... Z pycha pali elegancka. Rozrusznik smigał jak ta lala nie zwieszał sie ani nic. Dodam ze nawet cewke na rozruszniku nie strzela. A Audi moje to 1,8 B3 RU.
na początek wyjmij i sprawdz kostkę stacyjki czy nie widać na niej uszkodzeń (często pękają) :roll:roodster80s pisze:Panowie to ja sie podłącze... W sobote podczas tej kiepskiej pogody zaczeła mi nawalac stacyjka. A mianowicie Przekrcam do samego konca a audica nie kreci ;( Po kilku ruchach zekreciłał... Wczoraj nie miałem z tym problemów... Dzisiaj chcą wyjechac ze szkoły audi nie zakreciło nawet... Z pycha pali elegancka. Rozrusznik smigał jak ta lala nie zwieszał sie ani nic. Dodam ze nawet cewke na rozruszniku nie strzela. A Audi moje to 1,8 B3 RU.
Dodatkowo po jej wyjęciu możesz w nią włożyć śrubokręt i odpalić silnik. Jeżeli sie uda znaczy, że kostka jest dobra <ok>