[80 B4] Na LPG gaśnie i szarpie, a na PB działa dobrze
[80 B4] Na LPG gaśnie i szarpie, a na PB działa dobrze
Witam!
Podczas jazdy poczułem spadek mocy więc myślałem, że to końcówka gazu i postanowiłem zatankować. Przed stacją zatrzymałem się na chwile i mi zgasł (myślałem, że gaz się skończył). Po zatankowaniu LPG było jeszcze gorzej bo szarpał i nie trzymał obrotów, czasem gasł. Następnego dnia już nie szarpało tylko gasł na jałowym biegu. Posprawdzałem świece i niby wszystko jest ok. Po sprawdzeniu jeździ w miare normalnie tylko nie ma mocy i ma nierówne obroty na LPG, ale nie gasnie. Na PB wszystko ładnie pracuje. Wiem, że gaz jest bardzo wrażliwy na wszelkie niedobory prądu. Może to wina kabli lub kopułki i palca?
Podczas jazdy poczułem spadek mocy więc myślałem, że to końcówka gazu i postanowiłem zatankować. Przed stacją zatrzymałem się na chwile i mi zgasł (myślałem, że gaz się skończył). Po zatankowaniu LPG było jeszcze gorzej bo szarpał i nie trzymał obrotów, czasem gasł. Następnego dnia już nie szarpało tylko gasł na jałowym biegu. Posprawdzałem świece i niby wszystko jest ok. Po sprawdzeniu jeździ w miare normalnie tylko nie ma mocy i ma nierówne obroty na LPG, ale nie gasnie. Na PB wszystko ładnie pracuje. Wiem, że gaz jest bardzo wrażliwy na wszelkie niedobory prądu. Może to wina kabli lub kopułki i palca?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kupiłem nowy filtr powietrza to po założeniu od razu gasł mi na LPG. Sprawdziłem kable to okazało się, że jest przepalony ten główny co podaje prąd do kopułki więc kupiłem nowe kable. I nic to nie dało. Pojechałem do gazownika popatrzył i powiedział: do wymiany membrana, przepuszcza gaz i silnik krokowy. Wyregulował obroty i na chwile było ok. Po przejechaniu się przez miasto pojawiły się nierówne obroty (silnik się trzęsie :mrgreen: ) i strasznie to czuć, na PB pracuje równo. Jutro jeszcze raz go odwiedze niech ustawia aż będzie dobrze. :-x
-
- Forum Audi 80
Stary musiał być mocno zabity - podciśnieniowe instalacje LPG są wrażliwe na takie rzeczy.oskar2008 pisze:Kupiłem nowy filtr powietrza to po założeniu od razu gasł mi na LPG.
Kumpel przy padniętym reduktorze wsadzał druciany zmywak do naczyń we wlot filtra powietrza bo bez niego nie dało się wyregulować gazu.
Ile masz nalatane na LPG?
-
- Forum Audi 80
Adam Rogowskioskar2008 pisze:Zna ktoś dobrego gazownika z Lublina?
Snopków 56a / Lublin
tel. 609258834
http://adamrogowski.net/
Tylko zapytaj od razu o cenę bo np. nowych instalacji nie zakłada tanio.