[80 B4 2.8 AAH] Złamało łapę napinacza paska alternatora
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
aż dziwię się czytając te posty że nikomu się nie przytrafiło to co mi ku przestrodze jak zaświecą się kontrolki od razu gaście silnik bo pasek może sie wkręcić w wał główny i będzie kiełbasa :mrgreen:
co do rodzajów paska to prawda że jest kilka i da się założyć praktycznie każdy ale nie na długo dlatego dobieramy po numerze vin no chyba że silnik mamy wymieniany
co do rodzajów paska to prawda że jest kilka i da się założyć praktycznie każdy ale nie na długo dlatego dobieramy po numerze vin no chyba że silnik mamy wymieniany
ja mam takie pytanie odnosnie tego napinacza . A konkretnie to chodzi o to ze odtatnio mi tez zlamal sie napinacz i na cale szczescie jakims cudem nie rozlecial sie tylko tkwil w swoim miejscu, ale przechodzac do konkretu to chcialbym sie spytac gdzie kupiliscie swoje napinacze bo ja nigdzie nie moge dostac takiego jak u mnie jest potrzebny. Pozdrawiam
kris4 najprawdopodobniej bedzie pasowal
shellah wlasnie o to chodzi ze nigdzie u mnie na szrotach nie maja odpowiedniego napinacza poniewaz byly dwa rozne napinacze jeden taki co mial wypust w gornej czesci a drugi taki co ma wypust w dolnej czesci i wlasnie takiego szukam a nigdzie na szrotach ani w sklepie nie maja takiego
shellah wlasnie o to chodzi ze nigdzie u mnie na szrotach nie maja odpowiedniego napinacza poniewaz byly dwa rozne napinacze jeden taki co mial wypust w gornej czesci a drugi taki co ma wypust w dolnej czesci i wlasnie takiego szukam a nigdzie na szrotach ani w sklepie nie maja takiego