[ABC] Klekot silnika i duży wyciek oleju filmik
[ABC] Klekot silnika i duży wyciek oleju filmik
Witam
Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale jak z tydzień temu dolałem oleju pojawiły się straszne stuki silnika i bardzo duży wyciek oleju cały przód silnika zachlapany . Kompletnie nie wiem co się stało. Kontrolka oleju świeciła się na czerwono chodziarz że na bagnecie był dobry poziom
Oceńcie sami:
Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale jak z tydzień temu dolałem oleju pojawiły się straszne stuki silnika i bardzo duży wyciek oleju cały przód silnika zachlapany . Kompletnie nie wiem co się stało. Kontrolka oleju świeciła się na czerwono chodziarz że na bagnecie był dobry poziom
Oceńcie sami:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 01:07 przez boras123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
:idea: kontrolka jest od ciśnienia oleju a nie od jego poziomu :idea:boras123 pisze:Kontrolka oleju świeciła się na czerwono chodziarz że na bagnecie był dobry poziom
A klekocze bo jak niema ciśnienia oleju to hydrauliczne kompensatory luzów zaworowych nie działają.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 21:16 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja obstawiam panewki, identyczny dzwiek mialem w 16v jak sie jedna obrocila na wale, tlymaczy to tak samo spadek cisnienia. Jak najszybciej do wymiany zanim stanie na dobre :!: Klekot popychaczy hydraulicznych slychac swoja droga ale jest to dzwiek "cykania"
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 21:29 przez keczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris0109, ide zaklad o piwo ze panewki sie skonczyly, silnik z nawet znikoma iloscia z oleju nie lupie takim dzwiekiem z dolu.
boras123, swoja droga kolego bys cos podlozyl pod ta miske, a nie caly syf w ziemie :roll:
boras123, swoja droga kolego bys cos podlozyl pod ta miske, a nie caly syf w ziemie :roll:
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 21:43 przez keczy, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80