Zestaw Audio pod Canva CN-6230
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
Zestaw Audio pod Canva CN-6230
Siema na audio się nie znam
więc potrzebuje pomocy przy kompletowaniu
radio kupuje na razie
CANVA CN-6230 czemu takie? bo musi mieć TV a do tysiąca nie ma radia z wyświetlaczem do 4 cali. Ma wejście na wzmacniacz jak okaże się że to syf to sprzedam i kupie Pajoniera <ok>
na przód w drzwi Helix B 62C lub jakieś HERTZ do 400zł?
Do bagażnika chce skrzyneczkę <ok> do 500zł co polecicie?
Do tego wszystkiego jakiś wzmacniacz( do 500zł)żeby napędzał przednie głośniki i skrzynie to 4 kanałowy trzeba tak?
Głośniki jeszcze sam bym wybrał ale wzmacniacz <osohozi> nie chce żadnych magnatów i
BLAUPUNKTow. Bas jaki chce uzyskać to taki głęboki a nie płytki jak przypadku BLAUPUNKT to testowałem.
wzmacniacz i skrzynia nie musi być nowa. Lepiej lepszą używkę <ok>
z góry dzięki
więc potrzebuje pomocy przy kompletowaniu
radio kupuje na razie
CANVA CN-6230 czemu takie? bo musi mieć TV a do tysiąca nie ma radia z wyświetlaczem do 4 cali. Ma wejście na wzmacniacz jak okaże się że to syf to sprzedam i kupie Pajoniera <ok>
na przód w drzwi Helix B 62C lub jakieś HERTZ do 400zł?
Do bagażnika chce skrzyneczkę <ok> do 500zł co polecicie?
Do tego wszystkiego jakiś wzmacniacz( do 500zł)żeby napędzał przednie głośniki i skrzynie to 4 kanałowy trzeba tak?
Głośniki jeszcze sam bym wybrał ale wzmacniacz <osohozi> nie chce żadnych magnatów i
BLAUPUNKTow. Bas jaki chce uzyskać to taki głęboki a nie płytki jak przypadku BLAUPUNKT to testowałem.
wzmacniacz i skrzynia nie musi być nowa. Lepiej lepszą używkę <ok>
z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 16:48 przez Zlosliwy_Dzin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
to jak nie da rady to ja dziękuje i zmieniam kombajn <ok>skoti pisze:Chciałem Ci powklejać linki ale bez sensu bo ten ,,kombajn'' ma tylko jedno wyjście rca czyli max. możesz podpiąć 2-kanałówkę więc dalsze dywagacje nie mają sensu :oops:
lg-lcf-600uru ten by się nadał?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 16:42 przez Zlosliwy_Dzin, łącznie zmieniany 1 raz.
Niby są z tyłu 2 pary rca ale czy na pewno :?: :!: w aukcji nikt nic o tym nie wspomina więc sam nie wiem
Radio se znajdziesz jakieś a wracając do reszty rzeczy
1. Głośniki przód
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 6&pid=1523
2. subwoofery
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 37&kid=237
3. wzmak
http://moto.allegro.pl/crunch-gtx4400-4 ... 59328.html
Konfiguracji może być dużo to tak na szybko przykłady
Radio se znajdziesz jakieś a wracając do reszty rzeczy
1. Głośniki przód
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 6&pid=1523
2. subwoofery
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 37&kid=237
3. wzmak
http://moto.allegro.pl/crunch-gtx4400-4 ... 59328.html
Konfiguracji może być dużo to tak na szybko przykłady
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
te radio nie musi być mogę tv kupić sobie przenośny taki mały nowe te LG podoba mi się ale chętnie bym przytulic używkę pionieera co kiedyś dużo kosztowała
słucham disco polo i techno i ok 5 piosenek hip hopu :mrgreen:
te radio z tv za 300zł wiadomo że szajs ale sobie tłumaczyłem jak mogłem że może będzie ok
słucham disco polo i techno i ok 5 piosenek hip hopu :mrgreen:
te radio z tv za 300zł wiadomo że szajs ale sobie tłumaczyłem jak mogłem że może będzie ok
Radio powinienes kupić jak najlepsze jakościowo, zeby po pierwsze długo i bezawaryjnie słuzyło a po drugie miało dobry przetwornik i tor audio.
Co do CANVA nie wypowiem się bo nie miałem z nim nigdy doczynienia ale dla mnie istnieje tylko Alpine i Clarion. Trafiają się tez dobre technicznie modele Pioneera czy JVC ale to juz kwestia gustu.
Proponuje Ci kupić dwa wzmacniacze z uwagi na lepszą wydajność mocową i unięknięcie zniekształceń przy mostkowaniu.
Jeśli kupisz dobre radio, warto kupić też dobry jakościowo wzmacniacz pod przednie głośniki
Co do suba nie potrzebna ci mega jakośc tylko wydajność i moc wię mozesz kupić tańszy ale potężny wzmacniacz pod niego.
Zakładając, że pod suba kupisz coś z Crunch, Carpower lub tym podobnych pod przód mozesz kupić coś z wyższej pułki np HGifonics z serii Zeus u-dimension czy DLS.
Co do CANVA nie wypowiem się bo nie miałem z nim nigdy doczynienia ale dla mnie istnieje tylko Alpine i Clarion. Trafiają się tez dobre technicznie modele Pioneera czy JVC ale to juz kwestia gustu.
Proponuje Ci kupić dwa wzmacniacze z uwagi na lepszą wydajność mocową i unięknięcie zniekształceń przy mostkowaniu.
Jeśli kupisz dobre radio, warto kupić też dobry jakościowo wzmacniacz pod przednie głośniki
Co do suba nie potrzebna ci mega jakośc tylko wydajność i moc wię mozesz kupić tańszy ale potężny wzmacniacz pod niego.
Zakładając, że pod suba kupisz coś z Crunch, Carpower lub tym podobnych pod przód mozesz kupić coś z wyższej pułki np HGifonics z serii Zeus u-dimension czy DLS.
No to kolego proponuję poczytać bo trochę pobłądziłeś...skoti pisze: Z neta :mrgreen:
Wyjście rca czyli liczba pojedyncza, a nie wyjścia w liczbie mnogiej.
canva.jpg
Zatanów sie dlaczego wzmacniacz 5-kanałowy działa na wszytkich kanałach na jednym przewodzie RCA?
Pod jedno wyjście Rca można podłączyć nieskończoną ilość wzmacniaczy wielokonałowych
U mnie robi się to tak, że sygnał na wyjściu rca to masa rca i kanał lewy i kanał prawy. Jest to podstawowy sygnał wyjściowy, który dociera do wzmacniacza za pomocą przewodu 2xchinch\2xchinch i dalej jest modulowany na poszczególne kanały. Przy dwuch wyjsciach rca w radiu liczba mnoga wcale nie znajduje sie na nich sygnał L i P przód jedna para i L iP tył druga para Tylko jest to ten sam sygnał na obu wyjściach.
Także zupełnie nie rozumiem teorii stosowanej "u was" byłbym wdzięczny gdybyś mi to objaśnił
[ Dodano: 2011-03-24, 21:11 ]
Także zupełnie nie rozumiem teorii stosowanej "u was" byłbym wdzięczny gdybyś mi to objaśnił
[ Dodano: 2011-03-24, 21:11 ]
A badałeś kiedys jak takie wyjscie na kolejny wzmacniacz wygląda pod obudową? sygnał nie jest w zaden sposob modulowany, tylko zwyczajnie sklonowany na wyjscie więc o co tu chodzi?skoti pisze:dopuszczalne/możliwe jest podpięcie innego wzmaka o ile ten pierwszy wzmak ma wyjście rca na kolejnego
Chyba się pogubiłem albo się pogubiliśmy 1 para rca tj. wzmak 2 kanałowy (2 wyjścia w radiu i 2 wejścia we wzmaku - białe i czerwone) a 2 pary rca tj. wzmak 4 kanałowy (4 wyjścia w radiu i 4 wejścia we wzmaku 2 x białe i 2x czerwone). To tak na chłopski rozum , nie nie mierzyłem wyjść z wzmaka na wzmak i nie rozbierałem wzmaka (gwarancja) . Chyba o to nam chodzi?! czy dalej nie.
1 wyjście rca = 1 wejście w wzmaku
1 wyjście rca = 1 wejście w wzmaku