Odpuść sobie te AAZ -ty z wiecznie grzejacymi świecami i wadą fabryczną , czyli ze zbyt słabym klinem na kole rozrządu ,lepsze już mTDI ,zawsze to bezpośredni wtrysk ,a że słabiej jedzie na mechanicznej pompie ... to szczegół ,odpowiednią pompę można sobie z czasem skombinowaćJanekAudi pisze:dzwonie o silnik 1.9 TD z passata b3
[B4 1.9 AAZ] Pare pytan o wymianie silnika AAZ ? czy 1Z ??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
no ale ogólnie jak przełoze ze swojego łapy mise i osprzet tak jak jest w audi to bedzie pasowac tak?mrozoo pisze:montowany byl poprzecznie i wzdluznie. Z paska b3 jest poprzecznie i troche osprzet jest inaczej mocowanej + miska olejowa w innym ksztalcie itp. Podejdzie ale trzeba sie bawic...
[ Dodano: 2011-03-25, 15:18 ]
czy ty bys mógl takie cos wykonac ? lub wiesz kto by mógł to zrobic w miare tanio i szybko ? bo u mnie nie ma w okolicy zadnego dobrego pompiarza niestetytrepek pisze: Generalnie to trzeba falę zmienić, głowiczkę na większą no i dozownik by też się przydał inny. A czasem pewne myki trzeba zastosować aby pompy nie zmieliło.
A ten Land Rover to mTDI był?
odezwij sie do user'a vision Zlozyl mi pompke dzieki ktorej z bylego AAZ'eta wydusilem 150kmczy ty bys mógl takie cos wykonac ? lub wiesz kto by mógł to zrobic w miare tanio i szybko ? bo u mnie nie ma w okolicy zadnego dobrego pompiarza niestety
p.s. co do klina w AAZ, to w 3/4 przypadkow dzieje sie z nim zle jesli ktos pchal lapy do kola rozrzadu......
JanekAudi pisze:jako sztuka dla sztuki to OK, ale niema porownania do TDI ) Ja bym wrzucal na twoim miejscu 1z albo afn z kompletna wiazka [tego naprawde duzo nie jest]...mrozoo pisze:hm hm brzmi kusząco... bo mam aaz tanio do kupienia... moze jeszcze raz zaryzykowac i zabawic sie w to ?? co o tym sądzisz ?Zlozyl mi pompke dzieki ktorej z bylego AAZ'eta wydusilem 150km
znalazłem na pobliskim szrocie kompletny silnik 1Z z audi A4... lecz nie wyglada zeby to wszystko z aaz tak ładnie pasowało he nie chce mi sie jakos uwierzyc... a jak kupie i zaczne przekładac osprzet z aaz to juz mi go nie przyjmą... wiec koledzy jeszcze raz juz objecuje ze po raz ostatni ;] łapy sprzegło alternator kolektor ssacy i wydechowy z turbina i cały osprzet z aaz pasuje bez problemu ? bo ten facet twierdzi ze jednak nie bo misa jest inna i twierdzi ze wiele rzeczy nie pasuje....
takJanekAudi pisze:sprzegło kolektor ssacy i wydechowy z turbina i cały osprzet z aaz pasuje bez problemu ?
łapy A4 są inne , na twoich powinno pasować , altek tyżJanekAudi pisze: łapy , alternator
popatrz na kolegę mrozoo PD z A4 włożył na skrzyni i kole AAZ , wiadomo coś tam może nie pasić ale wszystko da się zrobić , ja mam własnego pomysłu regulowane mocowanie silnika