[Audi b4 2.0] Swap ABK -> ABK
hehe kolega ma takie same kapcie jak ja szkoda że zima sięzbliża i ktoś niedawno przebił mi dwie przednie oponki bo bym porobił jeszcze kilka fot z tymi felgami 17" calowe masz ?
ile kosztował Cie ten cały bajzel ? w sensie rzeczy od zawieszenia
już na ten rok zakończyłem u siebie naprawe zawieszenia, nastepne co bedzie to za rok, amorki itd.
ile kosztował Cie ten cały bajzel ? w sensie rzeczy od zawieszenia
już na ten rok zakończyłem u siebie naprawe zawieszenia, nastepne co bedzie to za rok, amorki itd.
Felgi 16" , 17 sie troche balem:)
A co do zawieszenia:
Amortyzatory Tyl Kayaba 125 x 2
Końcówka drążka kierowcy 2x30zl
Osłona amortyzatora z odbojami 2szt 50zl
Tuleja Stabilizatora 2x5zl
Łącznik stabilizatora 2x35zl
Tuleje sanek 4x15zl
Amortyzator Kayaba Przod 2x139zl
Poduszka Amortzatora przod 2x36zl
Silentblock zawieszenia tyl 2x 80zl
Jeszcze Brakuje sworzni i poduszek tylniego amortyzatora , Robocizna - 400zl
No ja tez niechetnie zakladam zimowy felunek:(...Ale oby do wiosny:D:D
A co do zawieszenia:
Amortyzatory Tyl Kayaba 125 x 2
Końcówka drążka kierowcy 2x30zl
Osłona amortyzatora z odbojami 2szt 50zl
Tuleja Stabilizatora 2x5zl
Łącznik stabilizatora 2x35zl
Tuleje sanek 4x15zl
Amortyzator Kayaba Przod 2x139zl
Poduszka Amortzatora przod 2x36zl
Silentblock zawieszenia tyl 2x 80zl
Jeszcze Brakuje sworzni i poduszek tylniego amortyzatora , Robocizna - 400zl
No ja tez niechetnie zakladam zimowy felunek:(...Ale oby do wiosny:D:D
spokojnie jeśli nie obniżałeś zawiechy to 17 wejśc mogły. Choc teżsię bałem. Ale jak założyłem to dziwne wrażenie było ale ogólnie felunek pikny, do wiosny ogarne sobie je i oponki nowe zakupie i będzie można śmigac
No i w sumie całą zawieche masz ogarnięta ? ja troszke przy przodzie grzebałem, już końcówki drążków i zwrotnice mam ogarnięte ALE to jeśli chodzi o układ kierowniczy bardziej jeszcze a i jeszcze tuleje wachaczy dolnych robiłem i jeszcze muszę jedne ogarnac. Bo jeszcze któres stukają.
No i w sumie całą zawieche masz ogarnięta ? ja troszke przy przodzie grzebałem, już końcówki drążków i zwrotnice mam ogarnięte ALE to jeśli chodzi o układ kierowniczy bardziej jeszcze a i jeszcze tuleje wachaczy dolnych robiłem i jeszcze muszę jedne ogarnac. Bo jeszcze któres stukają.
no to fakt, jest rożnica w jeździe ale szczerze mówiąc może to mylne wrażenie ale wygodniej się jakoś mi jeżdziło na tych moich 17" powtóze może jednak to mylne wrażenie.
No to racja, ja jak narazie zrobiłem te końówki ale chyba zrobie jak Ty i pozbieram części przez zime i przed koniec zimy dam do roboty.
No to racja, ja jak narazie zrobiłem te końówki ale chyba zrobie jak Ty i pozbieram części przez zime i przed koniec zimy dam do roboty.
24.11.2010r
Audiczka powrociła z warsztatu lista prac byla dość długa , do wymiany poszly:
Tuleje ławy
Amortyzatory przód i tył
Okazało sie ze łozysko tez jest do wymiany
Nowe klocki hamulcowe na tył
Regeneracja 2 zacisków tyl (a co za tym idzie po roku odzyskałem reczny xD
Tuleje belki
Nowa prawa osłona przegubu
Przewody hamulcowe zakonczyły swoj zywot
Koncówki drazkow , laczniki gumy wszystko co bylo pisane wyzej poszlo do wymiany , kieszen troche zabolala ale nikt nie powiedzial ze bedzie łatwo i tanio:)
Audiczka powrociła z warsztatu lista prac byla dość długa , do wymiany poszly:
Tuleje ławy
Amortyzatory przód i tył
Okazało sie ze łozysko tez jest do wymiany
Nowe klocki hamulcowe na tył
Regeneracja 2 zacisków tyl (a co za tym idzie po roku odzyskałem reczny xD
Tuleje belki
Nowa prawa osłona przegubu
Przewody hamulcowe zakonczyły swoj zywot
Koncówki drazkow , laczniki gumy wszystko co bylo pisane wyzej poszlo do wymiany , kieszen troche zabolala ale nikt nie powiedzial ze bedzie łatwo i tanio:)
13.12.2010
Dzisiaj czarnula pojechala na VAG'a , co si eokazalo bledow w kompie nie miala ale do wymiany poszedl przepływomierz , czujnik temperatury , zaplon i ustawienie paska rozrzadu do wymiany , mam nadzieje ze wkoncu zacznie latac (przy tym silniku to moze nie latac ale sprawnie sie przemieszczac) tak jakbym sobie tego zyczyl , bo od roku jest dosc kaprysna kochanka...
tak apro popo JUZ ROCZEK MAM Z CZARNULA!!! :mrgreen: <wodka>
Dzisiaj czarnula pojechala na VAG'a , co si eokazalo bledow w kompie nie miala ale do wymiany poszedl przepływomierz , czujnik temperatury , zaplon i ustawienie paska rozrzadu do wymiany , mam nadzieje ze wkoncu zacznie latac (przy tym silniku to moze nie latac ale sprawnie sie przemieszczac) tak jakbym sobie tego zyczyl , bo od roku jest dosc kaprysna kochanka...
tak apro popo JUZ ROCZEK MAM Z CZARNULA!!! :mrgreen: <wodka>
14.03.2011
Moje audi dostało blogoslawienstwo od samego Jezusa ze Swiebodzina , i musze przyznac ze pomoglo ale o tym za chwile 8-)
Po wizycie u Cudotworcy WOJTKA26 udalo sie doprowadzic gaz do stanu uzytecznosci , jak sie okazalo pan ktory zakldal moj gaz posiadal chyba wyksztalcenie niepelne podstawowe , ni eposiadal umiejetnosci czytania , pracowal narzedziami z wykopalisk (najprawdopodobniej z epoki kamienia lupanego ) wiec Wojtek mial nie lada problem z ogarnieciem tego bajzlu , ale po wymianie wtryskiwaczy , zrobieniu nowych nawiertow i ogarnieciu calej elektryki udalo sie! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wszystkie problemy zwiazane z gazem odeszly w niepamiec i teraz zostalo mi juz tylko zapier... pedzic czym predzej i radowac sie z zaistnialej sytuacji 8-)
A oto warsztat wielogodzinnej pracy Wojtka
Jeszcze raz wielkie dzieki dla Wojtka
Moje audi dostało blogoslawienstwo od samego Jezusa ze Swiebodzina , i musze przyznac ze pomoglo ale o tym za chwile 8-)
Po wizycie u Cudotworcy WOJTKA26 udalo sie doprowadzic gaz do stanu uzytecznosci , jak sie okazalo pan ktory zakldal moj gaz posiadal chyba wyksztalcenie niepelne podstawowe , ni eposiadal umiejetnosci czytania , pracowal narzedziami z wykopalisk (najprawdopodobniej z epoki kamienia lupanego ) wiec Wojtek mial nie lada problem z ogarnieciem tego bajzlu , ale po wymianie wtryskiwaczy , zrobieniu nowych nawiertow i ogarnieciu calej elektryki udalo sie! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wszystkie problemy zwiazane z gazem odeszly w niepamiec i teraz zostalo mi juz tylko zapier... pedzic czym predzej i radowac sie z zaistnialej sytuacji 8-)
A oto warsztat wielogodzinnej pracy Wojtka
Jeszcze raz wielkie dzieki dla Wojtka
Hmmm roznica duuuza , normalnie jadac na drogowych mialem wrazenie jakby mi 2 podgrzewacze w lampie siedzialy , wymianilem obie na te depo (to nie soczewki wiec szalu nie ma) ale roznica naprawde zauwazalna , za sztuke dalem cos ok 100zl z tego co pamietam , paragon mi gdzies wsiaklo:P
Wiec jezeli odblysniki masz powypalane i lampy ogolnie w kiepskim stanie , nie dysponujesz 1,5tys na ori soczewki to jest to wydaje mi sie w miare dobre i tanie wyjscie z sytuacji:P
Wiec jezeli odblysniki masz powypalane i lampy ogolnie w kiepskim stanie , nie dysponujesz 1,5tys na ori soczewki to jest to wydaje mi sie w miare dobre i tanie wyjscie z sytuacji:P
zeby nie bylo ze auto umarlo smiercia naturalna to informuje wszem i wobec ze auto jeszcze zyje , w ostatnim czasie do wymiany poszly:
-Klocki przod
-Akumulator
-Poduszki silnika
-Zaciski z przodu poszly do regeneracji
I jakies tam inne pierdoly , auto juz na zimowkach czeka na snieg , kompletny rozrzad oczekuje na wiosne bo chce sie zabrac odrazu za wymiane uszczelek w silniku.Mysle ze jak to zrobie to bede zadowolony ze stanu technicznego auta i bede mogl sie zaczac bawic w elektryke szyb, lusterek i inne szmery bajery we wnetrzu.Jak narazie za glowny cel od ponad 2 lat postawilem sobie doprowadzenie auta do przynajmniej dobrej kondycji mechanicznej.
Pozdrawiam
-Klocki przod
-Akumulator
-Poduszki silnika
-Zaciski z przodu poszly do regeneracji
I jakies tam inne pierdoly , auto juz na zimowkach czeka na snieg , kompletny rozrzad oczekuje na wiosne bo chce sie zabrac odrazu za wymiane uszczelek w silniku.Mysle ze jak to zrobie to bede zadowolony ze stanu technicznego auta i bede mogl sie zaczac bawic w elektryke szyb, lusterek i inne szmery bajery we wnetrzu.Jak narazie za glowny cel od ponad 2 lat postawilem sobie doprowadzenie auta do przynajmniej dobrej kondycji mechanicznej.
Pozdrawiam