Witam. Nie wiedziałem jak dokładnie sprecyzować temat więc nazwałem go jak nazwałem Chodzi mi o to że pan X ma manualny szyber w np 80 b4 i chce mieć elektryczny. Kupuje więc cały szyberdach ze stelażem, silnik z maskownicą na której są zamontowane przyciski, wiązkę która jest potrzebna... i pytanie co więcej potrzeba?
Pytania ode mnie:
1. Jakie są wymiary oryginalnego blaszanego szyberdachu w b4 ( w c4 jest 90x50)
2. Czy z c4 do b3/b4 taki szyberdach podejdzie?
3. Szyberdach mam oryginalny audi a naklejki są firmy Webasto.
4. Jakie są kolory kabli żeby mi za długo nie zeszło szukać w całej wiązce bo mam ją w jednym pudełku i może być problem.
5. Czy potrzeba jakiś przekaźnik i jak tak to jaki numer?
6. Jaka jest cena orientacyjna takiego zestawu bo się nie orientuję a chciałbym sprzedać (jest pokrętło do szyberdachu a nie guzik) Z tego co wiem lepsza wersja niż tamto - gdzieś mi się tak o uszy obiło.
Czekam na info myślę że ktoś się znajdzie co mi będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytania
[80 all] Co jest potrzebne do zamontowania el. szyberdachu?
Udzielę Ci odpowiedzi może nie do końca na temat, ale jeśli chodzi o przekaźnik to niekoniecznie musi być oryginalny. Z punktu widzenia elektronika taniej i sensowniej może wyjść kupić jakikolwiek przekaźnik na 12v o odpowiedniej wytrzymałości prądowej.
Przy okazji takiego tematu chętnie dowiem się na czym będą polegały różnice w B3.
Co będzie potrzebne do montażu elektrycznego zamiast manualnego?
Przy okazji takiego tematu chętnie dowiem się na czym będą polegały różnice w B3.
Co będzie potrzebne do montażu elektrycznego zamiast manualnego?
z B3 do B4 na pewno podejdzie ale tylko z sedana do sedanaxman pisze:2. Czy z c4 do b3/b4 taki szyberdach podejdzie?
dobre chęci do montażu bo plus bierzesz z pod stacyjki masę gdzie masz "bliżej" śrubki do montażu silniczka będziesz miał po starym więc nic wiecej nie jest Ci potrzebne. wszelkie przekaźniki powinny być już przy silniczku.xman pisze:i pytanie co więcej potrzeba?
ysiul pisze:xman napisał/a:
i pytanie co więcej potrzeba?
dobre chęci do montażu bo plus bierzesz z pod stacyjki masę gdzie masz "bliżej" śrubki do montażu silniczka będziesz miał po starym więc nic wiecej nie jest Ci potrzebne. wszelkie przekaźniki powinny być już przy silniczku.
zaznaczam, iż mam wiązkę oryginalną i tylko oryginalne podpięcie wchodziłoby w rachubę tzn ja tego montował nie będę ale do sprzedaży chciałbym skompletować wszystko czyli wszystko oryginał i zero rzeźby
[ Dodano: 2011-04-09, 10:33 ]
czy potrzebny jest jakiś przekaźnik? i jeśłi tak to jaki?