[B4] podswietlenie tylniej popielniczki
[B4] podswietlenie tylniej popielniczki
Jak by sie kiedy komu nudzilo moze podswietlic sobie tylnia popiolke. Roboty nie ma za duzo wiec dla efektu mozna sie pobawic
Pierwsza sprawa oczywiscie to doprowadzenie zasilania ja osobiscie wpiolem sie w podswietlanie popiolki pod konsola nawiewu.
Po wyciagnieciu tylniej popielniczki ukaże nam sie taki maly pomaranczowy rospraszacz swiatla.
Wiadomo o co chodzi wiec troche przewine swoja gadke,kupilem sobie w elektroniku czerwona diode i przykombinowalem szybkozlaczke ,dioda, ktora widac juz odpowiednio wyprofilowalem
A oto szybkozlaczka ,jak by sie kiedys zachcialo wyciagac popielnixzke
Po zmontowaniu wyglada to tak :
NO i co dalej oprawke diody dopasowalem tak aby idealnie lezala w rospraszaczy swiatla popielniczki
No kiedy juz wszystko jest na swoim miejscu efekt jest taki - dzien :
I w nocy oczywiscie ci ktorzy kombinuja sobie jakies fajne podswietlania noc to najlepsza pora dnia <ok>
No to tak sobie wyglada osobiscie nie pale ale zawsze to jakis fajny bajer jest a i podkresle jesli ktos to juz mial zamontowane seryjnie to pewnie dla kogos zadna ameryka ale jak cos sie samemu zrobi to frajda nieoceniona :lol:
Pierwsza sprawa oczywiscie to doprowadzenie zasilania ja osobiscie wpiolem sie w podswietlanie popiolki pod konsola nawiewu.
Po wyciagnieciu tylniej popielniczki ukaże nam sie taki maly pomaranczowy rospraszacz swiatla.
Wiadomo o co chodzi wiec troche przewine swoja gadke,kupilem sobie w elektroniku czerwona diode i przykombinowalem szybkozlaczke ,dioda, ktora widac juz odpowiednio wyprofilowalem
A oto szybkozlaczka ,jak by sie kiedys zachcialo wyciagac popielnixzke
Po zmontowaniu wyglada to tak :
NO i co dalej oprawke diody dopasowalem tak aby idealnie lezala w rospraszaczy swiatla popielniczki
No kiedy juz wszystko jest na swoim miejscu efekt jest taki - dzien :
I w nocy oczywiscie ci ktorzy kombinuja sobie jakies fajne podswietlania noc to najlepsza pora dnia <ok>
No to tak sobie wyglada osobiscie nie pale ale zawsze to jakis fajny bajer jest a i podkresle jesli ktos to juz mial zamontowane seryjnie to pewnie dla kogos zadna ameryka ale jak cos sie samemu zrobi to frajda nieoceniona :lol:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 21:43 przez pazdzioch, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Audi 80 Klub
wlasnie nie mialem jak sprawdzic bo mam zegary dodatkowe... a nie pamietalem jak to bylo..ryju pisze:jaco124, z przodu zaświeca się razem z światłami postojowymi.
czyli tylna sie rozniez swieci po wlaczeniu postojowek.. wsumie pomysl ogolnie fajny z tym podswietleniem ale ja jej raczej nie uzywam wiec mi nie potrzebne to chyba... ale plusik za pomysl
Swieci caly czas razem z podswietleniem nawiewu. Ale juk juz by sie chcialo komus naprawde pobawic ,moze zrobic sobie wylacznik w popiolce. W elektronicznym widzialem takie male wylaczniki cos jak w myszce takiej wielkosci, wtedy mozna by sobie takiego tak zamatowac ze jak by sie zamykalo popiolke to podswietlemie gasnie , hmmmm moze sobie tak kiedy zrobie
zrobilem to u siebie i efekt jest super tylko za ja dla leprzego efektu przewiecilem jeszcz dwa otwory pod diody jeden na wprost starej zarowki a drugi centralnie prosto po otworzeniu popielniczki a instalacje wpiolem pod podswietlenie nawiewow tym sposobem po zapaleniu swiatel diody zapalaja sie wraz z nawiewem
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a czy w oryginale było w jakiś wersjach podświetlanie popielniczki z tyłu?? bo chyba ten rozpraszacz musiał po coś być zamontowany.a druga sprawa to jak by się komuś nudziło i lubi takie światełka no a do tego ma jeszcze schowek na kasety to proponuję zamontować takie diody pod te 4 szkiełka które wskazują czy jest kaseta czy jej nie ma.znajomy tak zrobił i nawet spoko to wygląda no i każdy kto wsiada pyta od czego te guziki w konsoli <ok>
hudy, mialem takie ori podswietlenie w zielonym sporcie 16v ale w nastepnym juz nie mialem takiej opcji, calkiem niedawno sprzedalem tunel srodkowy z podswietlana popielniczka wlasnej roboty, robilem to chyba 3 lata temu i wynioslo mnie niecale 2pln :mrgreen: Masz jakies foto z rezania podswietlenia kaset?