[b3 2.0 3a] prodżekt żaba zakończony...
jee tam, gdzie mi do Twojejmaqubis pisze:prawie jak moja
Trafila sie dzisiaj pogoda to bucior do Slonika na jakis tuning :mrgreen: Od dawna u mistera lezala wypolerowana i troszke rozwiercona przepustnica od 2.3 :mrgreen:
Wzielismy sie za odkrecanie mojej ale latwo nie bylo(palnik czekal w gotowsci), rurka i klucz zalatwily sprawe...
Jak widac przepustnica od 2.3 jest troszke wieksza(lewa)
Przy zakladaniu przepustnicy bylo kilka problemow, najwiekszym byla opierajaca sie na kolektorze podstawa amortyzatora przepustnicy, za nic przepustnica nie chciala dojsc do kolektora :evil: Niewiele myslac odkrecilem amortyzator i zamontowalem graty bez niego <ok> Drugim problemem byla zbyt dluga linka gazu, maly supelek rozwiazal problem bardzo szybko... <rotfl>
Co zauwazylem po zmianie przepustnicy, autko duzo lepiej przyspiesza na 1szej malej przepustnicy i szybciej reaguje na wcisniecie gazu, nie doszlo tam od groma koni ale i tak jest lepiej. Co najwazniejsze, po roku znalazlem calkiem przypadkiem przyczyne falowania obrotow, okazalo sie, ze jeden z wezykow byl urwany i silnik lapal lewe powietrze :mrgreen: :mrgreen:
Mala sesyjka z rozowym przy okazji
Tak na poważnie, bardzo podobna do mojej, tylko nie mam czarnego dołu no i takiej felgi mi brakuje :cry: co do przepustnicy możesz mi powiedzieć w jaki sposób została rozwiercona? rozumiem że klapki zostały takie same
edit: jeszcze jedno pytanie, przepustnice od 2.3 są fabrycznie większe, czy to tak wygląda po rozwierceniu? 8-) od dawna myślałem żeby coś zrobić z przepustnicą, tylko nie wiedziałem co <ok>
edit: jeszcze jedno pytanie, przepustnice od 2.3 są fabrycznie większe, czy to tak wygląda po rozwierceniu? 8-) od dawna myślałem żeby coś zrobić z przepustnicą, tylko nie wiedziałem co <ok>
chybo101 pisze:A wiec to tak się ustawia dawkę w mechanicznym Widać wprawę w operowaniu młotkiem.
Nie chciala po dobroci to trzeba bylo uzyc silnej reki :lol:kacper85 pisze:Bez młota to nie robota
Minimalnie jest wieksza i klapki zostaly takie same, Slonik cos tam dlubal wiec jego trza sie pytac, bo ja jestem zielony :mrgreen: Na ta chwile zamontowalem moja stara przepustnice, w tej od 2.3 wadzi amortyzator przepustnicy o kolektor, bez niego po puszczeniu gazu czuc szarpniecie, jak rozkminie jak to podciac to znowu zawita w oooo. Czarna filia z drzwi zostanie zerwana, jak bedzie trzeba to polakieruje drzwimaqubis pisze:rozumiem że klapki zostały takie same
edit: jeszcze jedno pytanie, przepustnice od 2.3 są fabrycznie większe, czy to tak wygląda po rozwierceniu?
KoralB3 pisze:Keczy pochwal się co tam wczoraj nabyłeś
A prosze Cie bardzo :mrgreen: Wczoraj polecielismy ze Sloniem jego rozowym bolidem do Kunika po zdezio Mialem zakladac dokladke Kamei na moj zderzak ale zobaczylem to zdjecie...
Padlo na coupe i wlasnie kolega Kunik takie cos mial za co dzieki
Dzisiaj po pracy oczywiscie przymiarka na szybko, cegla pomogla :mrgreen:
Jak juz zdezio byl zalozony to wpadlem na pomysl, ze nie ma co czekac i trzeba dzialac, troche papieru, maszynka rupes i zderzak zmatowiony pod podklad. Jakies pol piwka pozniej.... <ok>
...i kolejne pol pozniej... <ok>
Jutro jak wszystko dobrze pojdzie, atakuje tylna dokladke Kamei do kompletu. Bede staral sie isc w kierunku tej bialej oooo ze zdjecia, jak wyjdzie, czas pokaze Dzieki za dobre slowo. Pozdrawiam
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt: