Audi 90 B2 "5 ZYLINDER SOUND!!!!!!!!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
...no i wzial i popsul takie ladne auto
ogarniesz sie do majovwki??
ogarniesz sie do majovwki??
taaaak? to rzuc okiem na moje auto :mrgreen:wujo1 pisze::shock: ale ją rdza wpier...
Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 21:33 przez deejay.ftb, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakres prac to. Blachy wspawuje od audi 100, albo b3. Migomatem. Masa bitumiczna na uszczelnienie. Pranie wszystkiego co sie da. Wstawka tylny lewy błotnik, 3 drzwi wymieniam. Całość malowana na taki sam lakier tym razem pożądnie bez fuszerki. Efekt zobaczymy chciałbym jak najlepszy, a i jeszcze felgi zostwiam na ten sezon obecne ronalki, z tym że rant polerka ostra, środek na delikatny złoty. W zestawieniu z chromami 90ątkowymi, złoty do zielonego pasuje może być fajnie. Taki plan na ten sezon:)
Eeeeeeeeeeeeeeee od audi 100 lub b3 :!: :?: a to niby czemu :!: :?:jasiu1990 pisze:Zakres prac to. Blachy wspawuje od audi 100, albo b3. Migomatem. Masa bitumiczna na uszczelnienie. Pranie wszystkiego co sie da. Wstawka tylny lewy błotnik, 3 drzwi wymieniam. Całość malowana na taki sam lakier tym razem pożądnie bez fuszerki. Efekt zobaczymy chciałbym jak najlepszy, a i jeszcze felgi zostwiam na ten sezon obecne ronalki, z tym że rant polerka ostra, środek na delikatny złoty. W zestawieniu z chromami 90ątkowymi, złoty do zielonego pasuje może być fajnie. Taki plan na ten sezon:)
To jak dobrze pójdzie to na majówkę na 2012r się załapiesz :lol:
Że migomatem to wiadomo
Stawiam sobie max 2 miechy na to:)skoti pisze:Eeeeeeeeeeeeeeee od audi 100 lub b3 :!: :?: a to niby czemu :!: :?:jasiu1990 pisze:Zakres prac to. Blachy wspawuje od audi 100, albo b3. Migomatem. Masa bitumiczna na uszczelnienie. Pranie wszystkiego co sie da. Wstawka tylny lewy błotnik, 3 drzwi wymieniam. Całość malowana na taki sam lakier tym razem pożądnie bez fuszerki. Efekt zobaczymy chciałbym jak najlepszy, a i jeszcze felgi zostwiam na ten sezon obecne ronalki, z tym że rant polerka ostra, środek na delikatny złoty. W zestawieniu z chromami 90ątkowymi, złoty do zielonego pasuje może być fajnie. Taki plan na ten sezon:)
To jak dobrze pójdzie to na majówkę na 2012r się załapiesz :lol:
Że migomatem to wiadomo
SZEGÓŁOWY WYKAZ PRAC:
- komlpetny remont podłogi - materiały jakich będę używać to dach od audi 100 c4, prosta cynowana blacha, która da się spawać
- blacharka reszty nadwozia - reperaturka tylnego lewego błotnika, wszystkie albo prawie wszystkie drzwi do wymiany, łatanie, matowanie , szpachlowanie wiadomo.
- malowania pasa przedniego , oraz tylnego
- progi nowe albo obecne będą ratowane
- zderzaki
- kierunki przednie i tylna blenda z lampami na czarno
- lamy tylne wymiana(obecne popękane i porysowane)
- odonowienie chromów
- wymiana nagrzewnicy
- przeciągnięcie nowcyh kabli do jakiegoś audio, które nadejdzie w przyszłości, ale kable teraz elegancko przeciągne puki dywane wyjęte:)
- Felgi obecne ronale środek na złoto, polerka rantu
- opony 205/50, albo 195/50; tył może troszke wyższe dam(zawsze mi się tak podobało)
- hamulce od audi coupe b3 7A quattro
- rozpórka na przód
- blos jak starczy pieniędzy(niestety gazownia musi zostać, benzyna drożeje gaz tanieje, a ja jestem tylko biednym studentem co dorabiaw kinie 5d)
- wymiana drążków kierowniczych, bo na obecnyn zawiasie stare nie dały rady
- zbieżność oczywiście
- konserwacja podwozia
Narazie to na tyle, komory silnika narazie nie ruszam bo w przyszłym roku planuje swap na 7A, więc wtedy elegancko się zrobi. Nie wiem czy się do majovki wyrobie, ale dam z siebie wszystko. Bynajminjej na finał tour de śląsk napewno.