[B3 JK] Wymiana amortyzatora
[B3 JK] Wymiana amortyzatora
Witam!
Wczoraj byłem z samochodem na przeglądzie i się dowiedziałem, że mam do wymiany tylny amortyzator od strony kierowcy.
Amortyzator od strony pasażera jest niby w porządku, ale według rady teścia, to jak wymieniam amortyzator po jednej stronie, to powinienem wymienić od razu i z drugiej strony.
Czy teść ma racje? Powinienem wymienić oba amortyzatory?
Wczoraj byłem z samochodem na przeglądzie i się dowiedziałem, że mam do wymiany tylny amortyzator od strony kierowcy.
Amortyzator od strony pasażera jest niby w porządku, ale według rady teścia, to jak wymieniam amortyzator po jednej stronie, to powinienem wymienić od razu i z drugiej strony.
Czy teść ma racje? Powinienem wymienić oba amortyzatory?
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
kto Ci takich pierdul nacis do glowy? kupilem kiedys dwa amory bo tak powinno sie robic, po dwoch tygodniach jeden padl, wlozylem spowrotem stary w miejsce piszczacego, dostalem kase za ten piszczacy i na jednym nowym i jednym "zuzytym" przejezdziel mz 20tys km i nie bylo biedy... towerone, to juz Twoj wybor, wg to jest tyl, opon Ci scinac nie bedzie, ale zdecydowac musisz sampercevalle pisze:np. bywa ze wymiana tylko jednego amortyzatora nie daje prawa do gwarancji na niego.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Amorki różnych producentów (a nawet tych samych, tylko różnych typów) mają odmienną charakterystykę tłumienia. Ktoś kto ciągle jeździ po równym asfalcie może nie zauważy różnicy... ale wystarczy wjechać na drogę dalszej kategorii aby zauważyć kolosalną różnicę.
Oczywiście można się pokusić o wymianę jednej sztuki, ale w przypadku gdy np. niedawno zmienialiśmy amorki i jeden wysiadł... i oczywiście dokupujemy identyczny.
Oczywiście można się pokusić o wymianę jednej sztuki, ale w przypadku gdy np. niedawno zmienialiśmy amorki i jeden wysiadł... i oczywiście dokupujemy identyczny.