Witam ponownie
Dzisiaj rano po wyjechaniu na drogę, auto podczas przyspieszania zaczeło szarpać(na LPG jest OK).
Zrobiłem kotrole poprzez odpinanie poszczególnych wtrysków i okazało się że na cyl. 5 i 6 auto nie reaguje po odpięciu.
W związku z tym mam do Was pytania:
1.Jak mogę spróbować przeczyścić wtryski?(ale tu proszę o odpowiedź dla laika: jak je wyjąć, czym wykręcić czy wyszarpać i na co uważć)
2.Może gdzie indziej szukać przyczyny?Jak jej szukać?
dzięki z góry
[aah 2.8] Jak sprawdzić wtryskiwacze / jak przeczyścić
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tak może bo impuls przy jeździe na gazie jak i benzynie idzie przez emulator wtryskiwaczy.Rychu82 pisze:Może mieć coś wspólnego z tym instalacja LPG jak jest przełączone na benzyne?
Zobacz jak masz wpięty ten emulator. Czy przecinane były kable od wtrysków czy masz wpięte wtyczki przejściówki. To drugie rozwiązanie jest bardziej zawodne.
Można sprawdzić małą żarówka albo diodą czy dochodzi impuls do wtryskiwacza (oczywiście jak przestanie chodzić na ten cylinder).
Kolego, mi siadła właśnie pompa a miałem bardzo podobne objawy do twoich, czyli jak już udało się zapalić auto na benzynie to po przełączeniu na gaz i znowu na benzynę gubił obroty i gasł po czym nie mogłem go odpalić...
Posłuchaj jak pracuje pompa, u mnie zaczęła dziwne wydawać dźwięki a przy przekręcaniu kluczyka po pewnym razie przestawał wydobywać się dźwięk ładowania paliwa przez pompkę...
Wyciągnąłem ją, sprawdziłem i nie pompuje już w ogóle
Powoli sobie umierała...
Szukam nowej...
Posłuchaj jak pracuje pompa, u mnie zaczęła dziwne wydawać dźwięki a przy przekręcaniu kluczyka po pewnym razie przestawał wydobywać się dźwięk ładowania paliwa przez pompkę...
Wyciągnąłem ją, sprawdziłem i nie pompuje już w ogóle
Powoli sobie umierała...
Szukam nowej...