[80 B4 1,9 TDI] Stan poziomu paliwa.
[80 B4 1,9 TDI] Stan poziomu paliwa.
Mam taki problem że licznik został wyciągnięty i zamontowany obrotomierz i niechcący rozregulował sie wskaźnik poziomu paliwa czy może mi ktoś powiedzieć w jakim położeniu powinien sie znajdować. Licznik mam VDO 8A0 190. Pozdrawiam.
- killer0123
- Forum Audi 80
Aby wskaźnik znowu pokazywał dobrze trzeba by przeprowadzić jego ponowną kalibracje.
Przebiega ona następująco (opis z książki):
- Zużyć całe paliwo w zbiorniku.
- Nalać dokładnie 4 litry paliwa.
- Włączyć zapłon i odczekać 2 minuty.
- Wskazówka zegarowego wskaźnika poziomu paliwa powinna znaleźć się teraz nad grubą kreską czerwonego pola rezerwowego
- Gdy tak się nie stanie, można dokonać regulacji wskaźnika paliwa za pomocą małej śrubki regulacyjnej z lewej strony od dołu wskaźnika.
- W tym celu należy małymi szczypcami wyciągnąć czarna zatyczke obok przycisku kasującego wskazanie licznika kilometrów i pokręcić śrubką za pomocą
klucza trzpieniowego.
Przebiega ona następująco (opis z książki):
- Zużyć całe paliwo w zbiorniku.
- Nalać dokładnie 4 litry paliwa.
- Włączyć zapłon i odczekać 2 minuty.
- Wskazówka zegarowego wskaźnika poziomu paliwa powinna znaleźć się teraz nad grubą kreską czerwonego pola rezerwowego
- Gdy tak się nie stanie, można dokonać regulacji wskaźnika paliwa za pomocą małej śrubki regulacyjnej z lewej strony od dołu wskaźnika.
- W tym celu należy małymi szczypcami wyciągnąć czarna zatyczke obok przycisku kasującego wskazanie licznika kilometrów i pokręcić śrubką za pomocą
klucza trzpieniowego.