czy regulacja nawiewu w B4 jest podswietlona tak jak na zalaczonym zdjeciu ? Fotka to oczywiscie nie B czwórka.
[B4] podświetlanie nawiewu ?
Na rezaczach jest opis takiego rezania ale w A6/C4(100). Tam zastosowane są w pokrętłach elementy przewodzące światło. W B4 niestety tylko pomalowane strzałki białą farbą.
Na AKP ktoś kiedyś założył topic o zamiarze zrezania podświetlenia pokręteł w B4/B3 ale o efektach nie napisał więc pewnie się poddał.
Osobiście myślę o tym coraz częściej i jeśli znajdę chwilę czasu oraz jakieś sensowne rozwiązanie to dam znać. :mrgreen:

mozna by zrobic tak: w miejscach trójkącików i kółeczek wywiercić otwory malutkim wiertłem i potem pilnikami iglakami doszlifować na zadany kształt. Z plastiku od pudełek po serkach homogenizowanych/jogurtach wyciąć odpowiednie kształty, dać kroplę silikonu przeźroczystego do wykonanych otworów, na wykonane elementy plastikowe trochę kleju cjanoakrylowego i założyć je na miejsce. Z drugiej strony odpowiednie pomarańczowe diody wcisnąć w silikon, żeby się trzymały porządnie. Oczywiście te kółeczka które symbolizują zamkniętą kratkę potrzebowałyby czarnej kropy dokładnie okrągłej dokładnie na środku... Po zakończonej operacji dobrze byłoby kapnąć na te plastiki lakieru bezbarwnego, tak żeby ich powierzchnia wyrównała się z powierzchnią ramki...
Ale to tylko taki luźny pomysł dla kogoś poj@#$% w głowę... Szacuję na 2 dni roboty...
(zajmuję się czasami klejeniem modeli plastikowych 1:72 stąd takie poronione pomysły, ale wiem że wykonalne...)
Ale to tylko taki luźny pomysł dla kogoś poj@#$% w głowę... Szacuję na 2 dni roboty...
(zajmuję się czasami klejeniem modeli plastikowych 1:72 stąd takie poronione pomysły, ale wiem że wykonalne...)
Podświetlenie
Witam w B4 z 94 roku która mam nie ma podświetlenia regulacji nawiewu.Pozdrawiam