[all B3/B4] Silniczki regulacji swiateł
[all B3/B4] Silniczki regulacji swiateł
Witam panowie. Mam problem mianowicie nie wiem czemu, ale gdy przekręcam pokrętło regulacji świateł z 0 na np 1, 2 to światła idą do góry a, powinny chyba na dól prawda?? czym to możne być spowodowane?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to kolego mam te same objawy,
szczerze mowiac myslalem ze tak musi byc
Teraz chyba czeka mnie wymiana przełącznika regulacji lamp.
Bo próbowalem w nim żarówkę wymienic, i chyba cos zepsółem, po po wpięciu go w kostke (miałem przekręcony zapłon) lampy same poszły w dół. no i teraz niestety nie działa regulacja.
Wie ktos moze co mogło sie stac ? ( Juz zamowilem z allegro przycisk ale od A4 95r , bedzie pasował ? gdzies przeczytalem ze powinien )
szczerze mowiac myslalem ze tak musi byc
Teraz chyba czeka mnie wymiana przełącznika regulacji lamp.
Bo próbowalem w nim żarówkę wymienic, i chyba cos zepsółem, po po wpięciu go w kostke (miałem przekręcony zapłon) lampy same poszły w dół. no i teraz niestety nie działa regulacja.
Wie ktos moze co mogło sie stac ? ( Juz zamowilem z allegro przycisk ale od A4 95r , bedzie pasował ? gdzies przeczytalem ze powinien )
Ja też myślałem, że to od przełącznika, wymieniłem go, ale na drugim, który kupiłem problem jest ten sam, czyli światła idą w górę a nie na dół. Tak samo mam problem z ich wyregulowaniem, nie mogę ich ręcznie obniżyć(śrubą) bo ustawienia silniczków są za wysokie i cholera mam problem z tym. Ktoś ma może pomysła jak to rozwiązać :?:
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2011, 11:52 przez pimpam, łącznie zmieniany 1 raz.
a u mnie własnie poszły w dół .
Czyli podejzewam ze u mnie sprawa recznego wyregulowania bedzie troche prostrza
Ale nie wiem...przełącznik bede miał pewnie w poniedziałek, mam nadzieje ze wina leze po jego stronie...
[ Dodano: 2011-04-04, 17:38 ]
i sprawa rozwiązana.
Przycisk wymieniony i wszystko działa.
i teraz juz jest normalnie 0-najwyzej 3-najnizej
Czyli podejzewam ze u mnie sprawa recznego wyregulowania bedzie troche prostrza
Ale nie wiem...przełącznik bede miał pewnie w poniedziałek, mam nadzieje ze wina leze po jego stronie...
[ Dodano: 2011-04-04, 17:38 ]
i sprawa rozwiązana.
Przycisk wymieniony i wszystko działa.
i teraz juz jest normalnie 0-najwyzej 3-najnizej