Witam
Mam pytanie co może być przyczyną tego że aulo jak się nagrzeje to zaczyna przerywać szarpać i po chwili gaśnie z dużym hukiem z wydechu. Na początku w ogóle nie było iskry wymieniłem kopułkę i palec w aparacie zapłonowym , lecz to nic nie dało dowiedziałem się że to może być moduł zapłonu . Więc założyłem od Golfa . Od razu odpalił jakby ręką od ją . Niestety nie trwało to długo auto się nagrzało i znowu to samo zaczyna szarpać i gaśnie . Zmieniłem świece i kable idące od świec do kopułki , przełożyłem od golfa cewkę zapłonową i nadal to samo . Proszę jak ktoś spotkał się z czymś takim to pomóżcie <buu> bo już nie wyrabiam .
( AUDI 80 B3 1,8s ) problem z iskrą auto szarpie i gaśnie
-
- Forum Audi 80
Witam.Zacznij od początku.
1-przy silniku Ne ma być moduł zapłonowy Telefunken-a z oznaczeniem producenta /pisałem na temat jego oznaczeń przy silniku 1.6 -poszukaj/ a nie inny
2-potem ten moduł trzeba sprawdzić str 201 książka Audi 80 naprawiam Dieter Korp oraz przewody idące od niego
3-sprawdzić cewkę zapłonowa
4-skontrolować generator Halla
5-sprawdzić zapłon ,rozrząd i aparat zapłonowy ten ostatni również może być przyczyna zaniku iskry
1-przy silniku Ne ma być moduł zapłonowy Telefunken-a z oznaczeniem producenta /pisałem na temat jego oznaczeń przy silniku 1.6 -poszukaj/ a nie inny
2-potem ten moduł trzeba sprawdzić str 201 książka Audi 80 naprawiam Dieter Korp oraz przewody idące od niego
3-sprawdzić cewkę zapłonowa
4-skontrolować generator Halla
5-sprawdzić zapłon ,rozrząd i aparat zapłonowy ten ostatni również może być przyczyna zaniku iskry
-
- Forum Audi 80