[b4 2.0 abt +lpg] Pobieranie prądu na postoju.
[b4 2.0 abt +lpg] Pobieranie prądu na postoju.
Witam mam problem ze swoją audi.Coś mi prąd pobiera na postoju -12.04 Sprawdzałem już na bezpiecznikach i nie ma tam przebicia nigdzie.Coś mi prąd ciągnie cały czas na postoju.Ładowanie mam dobre.Muszę na noc wyjmować klemę żeby mi akumulator nie rozładowało przez noc.
Byłbym wdzięczny za każda pomoc.
Byłbym wdzięczny za każda pomoc.
- percevalle
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz opisane jak szukać złodzieja prądu: https://audi80.pl/all-czy-to-mozliwe ... htm#259644
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Dariusz., otworz maske, powylaczaj wszystkie odbiorniki pradu i zamknij samochod
wlacz amperomierz w obwod aku i samochodu, np zdejmij kleme z aku obojetnie ktora i polacz z jedna koncowka amperomierza a drugi przewod miernika do miejsca skad zdjales kleme
nastepnie, wyjmuj pojedynczo przekazniki i bezpeczniki, po wyjeciu jednego wkladaj go zpowrotem, tak aby tylko jedna rzecz byla wyjeta, ze skrzynki na raz, gdy pobor spadnie do zadowolajacej wartosci to znalazles "zlodzieja pradu" a dalej juz proste patrzysz za co odpowiada dany bezpiecznik lub wyjety przekaznik
na dziendobry (w ciemno) obstawiam uszkodzona stacyjke, albo manetke, bo one glownie sa podlaczone pod aku bezposrednio
jesli dobrze pamietam pobor spoczynkowy audi 80 to okolo 0,03A
wlacz amperomierz w obwod aku i samochodu, np zdejmij kleme z aku obojetnie ktora i polacz z jedna koncowka amperomierza a drugi przewod miernika do miejsca skad zdjales kleme
nastepnie, wyjmuj pojedynczo przekazniki i bezpeczniki, po wyjeciu jednego wkladaj go zpowrotem, tak aby tylko jedna rzecz byla wyjeta, ze skrzynki na raz, gdy pobor spadnie do zadowolajacej wartosci to znalazles "zlodzieja pradu" a dalej juz proste patrzysz za co odpowiada dany bezpiecznik lub wyjety przekaznik
na dziendobry (w ciemno) obstawiam uszkodzona stacyjke, albo manetke, bo one glownie sa podlaczone pod aku bezposrednio
jesli dobrze pamietam pobor spoczynkowy audi 80 to okolo 0,03A
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Posprawdzałem dziś i padł elektromagnes rozrusznika, lub zwarcie jest na alternatorze (w co wątpię) Jak przestanie padać u mnie to pogrzebie trochę.
[ Dodano: 2011-04-19, 21:35 ]
Napięcie na akumulatorze mam 12.14,ładowanie wyszło 13.9 a na rozruszniku 10.14 V
Nawet nie mam czasu podjechać do mechanika przez pracę;/
[ Dodano: 2011-04-19, 21:35 ]
Napięcie na akumulatorze mam 12.14,ładowanie wyszło 13.9 a na rozruszniku 10.14 V
Nawet nie mam czasu podjechać do mechanika przez pracę;/
-
- Forum Audi 80
Nie było żadnego zwarcia? Np przy elektrozaworach?
Co do komputera to zależy jaki gaz i jaki komputer? Zwykły przełącznik do I generacji kosztuje 40-50zł
"Prawdziwy" (przełącznik + sterowanie krokowca) Komputer do gazu II generacji 150-170zł. Prosty dokładany komputer zmieniający gaz I gen na II generację 100zł.
Komputer do gazu sekwencyjnego do 6 cylindrów 650zł.
Co do komputera to zależy jaki gaz i jaki komputer? Zwykły przełącznik do I generacji kosztuje 40-50zł
"Prawdziwy" (przełącznik + sterowanie krokowca) Komputer do gazu II generacji 150-170zł. Prosty dokładany komputer zmieniający gaz I gen na II generację 100zł.
Komputer do gazu sekwencyjnego do 6 cylindrów 650zł.