[80 ALL] niedziałajacy szyberdach elektryczny
[80 ALL] niedziałajacy szyberdach elektryczny
Witam, mam problem z szyberdachem odkąd kupiłem auto poprzedni właściciel mówił że w poprzednie wakacje wszystko działało obecnie szyber nie reaguje. Do przełącznika nie dochodzi napięcie szperając po forum doczytałem o przekaźniku pod kierownica miał być to bodajże przekaźnik 313 niestety takiego u mnie nie ma. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2011, 21:37 przez Dżejkob, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Widze że u ciebie jest to przy podsufitce tam gdzie lampka u mnie wygląda montowanie przycisku troche inaczej i nie ma tam aż tylu kabli
a to fotka przekaźników
A silnik od szyberdachu mam pod podsufitką nad siedzeniami z tyłu
[ Dodano: 2011-04-10, 10:28 ]
Udało mi się dostać do silnika szyberdachu zdemontowałem silnik podłączyłem pod 12v i normalnie chodził do przełącznika poprowadziłem lewe napięcie z lampki jak właczyłem szyber zaczeło coś buczeć wszystko zatrzymuje sie na tym przekaźniku koło silnika to on wydaje jakieś jeki wygląda on tak
miałby ktoś możne taki element na sprzedaż ?
a to fotka przekaźników
A silnik od szyberdachu mam pod podsufitką nad siedzeniami z tyłu
[ Dodano: 2011-04-10, 10:28 ]
Udało mi się dostać do silnika szyberdachu zdemontowałem silnik podłączyłem pod 12v i normalnie chodził do przełącznika poprowadziłem lewe napięcie z lampki jak właczyłem szyber zaczeło coś buczeć wszystko zatrzymuje sie na tym przekaźniku koło silnika to on wydaje jakieś jeki wygląda on tak
miałby ktoś możne taki element na sprzedaż ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
przeciez jest on od badania cisnienia oleju w silniku, pisze na nim to wyraznie oldruck kontrol gerat, wystarczy wziasc slownik w rece albo skorzystac z tlumaczenia w internecie,
tak wogule widze ze masz dokladany jakis wynalazek swoj szyber
tak wogule widze ze masz dokladany jakis wynalazek swoj szyber
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 22:05 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
szukałem zasilania i doszedłem po kablach do przekaxników pod kierownica potem kable idą do silnika i tam je gubie przy silniku szyberdachu mam jedne kable odcięty koloru niebieskiego ale nigdzie dalej takiego nie spotkałem
[ Dodano: 2011-04-15, 22:05 ]
jeszcze zstanawia mnie czemu mój silnik wygląda zupełnie inaczej niz w innych audi 80 w normalnej wesji zebatka powinna być na stałe połączona z silnikiem u mnie jest ona osobno i do tego jest plastikowa jest w tym czarnym czymś co jest wyzej ta czarna skrzynka w niej wszystko buczy jak dam napięcie. Chyba będzie trzeba odwiedzić elektryka bo juz 2 tyg z tym walcze i zero postepów
[ Dodano: 2011-04-15, 22:05 ]
jeszcze zstanawia mnie czemu mój silnik wygląda zupełnie inaczej niz w innych audi 80 w normalnej wesji zebatka powinna być na stałe połączona z silnikiem u mnie jest ona osobno i do tego jest plastikowa jest w tym czarnym czymś co jest wyzej ta czarna skrzynka w niej wszystko buczy jak dam napięcie. Chyba będzie trzeba odwiedzić elektryka bo juz 2 tyg z tym walcze i zero postepów