Audi B3 80 V.A.G.
-
- Forum Audi 80
Audi B3 80 V.A.G.
Witam moim autkiem oczywiście z grupy VAG jest Audi B3 80
Marka Audi
Model B3
Moc 80+
Pojemność 1,6 TD
rok 1990
typ sedan
Wyposazenie skromne no ale :
- szyberdach
- alarm
- wspomaganie
- koła 14" alufelgi
Narazie z dodatkowych bajerów założyłem audio konkretnie to
-radio Sony 4x45 (CD,AUX,MP3 itp)
- subufer Hifonics 800VAT 400RMS 4Ohm
- wzmacniacz Ground Zero teraz jest zmostkowane i ma 400 na wyjściu
- kable (DIETZ 100% OFC MIEDZ ZESTAW KABLI 20mm2)
- reszta to orginalne 4 głośniki i 2 gwizdki
przy silniku delikatne podkręcenie przy pompie i turbinie jeszcze troszke trzeba posiedzieć ale myśle ze bd wtedy koło 100kM może kilka więcej
Plany:
- w tym tygodniu bd zrobiony przelotowy wydech oraz stiker bomb tego plastiku pod rejstracją między lampami z tyłu, lusterka środkowego oraz tego plastiku ze środka który jest przy gałce od biegów tytaj przy ręcznym .
- zrobienie gleby tzn założyć gwintowane zawieszenie tak by lezała około 5 cm od ziemi
- Założenie stalowych felg 15" szerokie na 8" i opony 195/35
- może kiedyś w dalekiej przyszłości usunięcie znaczków lotki z klapy itp zeby autko było gładkie
a to fotki
Marka Audi
Model B3
Moc 80+
Pojemność 1,6 TD
rok 1990
typ sedan
Wyposazenie skromne no ale :
- szyberdach
- alarm
- wspomaganie
- koła 14" alufelgi
Narazie z dodatkowych bajerów założyłem audio konkretnie to
-radio Sony 4x45 (CD,AUX,MP3 itp)
- subufer Hifonics 800VAT 400RMS 4Ohm
- wzmacniacz Ground Zero teraz jest zmostkowane i ma 400 na wyjściu
- kable (DIETZ 100% OFC MIEDZ ZESTAW KABLI 20mm2)
- reszta to orginalne 4 głośniki i 2 gwizdki
przy silniku delikatne podkręcenie przy pompie i turbinie jeszcze troszke trzeba posiedzieć ale myśle ze bd wtedy koło 100kM może kilka więcej
Plany:
- w tym tygodniu bd zrobiony przelotowy wydech oraz stiker bomb tego plastiku pod rejstracją między lampami z tyłu, lusterka środkowego oraz tego plastiku ze środka który jest przy gałce od biegów tytaj przy ręcznym .
- zrobienie gleby tzn założyć gwintowane zawieszenie tak by lezała około 5 cm od ziemi
- Założenie stalowych felg 15" szerokie na 8" i opony 195/35
- może kiedyś w dalekiej przyszłości usunięcie znaczków lotki z klapy itp zeby autko było gładkie
a to fotki
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 16:57 przez streetfighter, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
droooogoooo :lol: :lol: :lol:streetfighter pisze: - zrobienie gleby tzn założyć gwintowane zawieszenie tak by lezała około 5 cm od ziemi
a to mi się bardzo podoba 8-)streetfighter pisze: - Założenie stalowych felg 15" szerokie na 8" i opony 195/35
to jest jakieś wyjście, ale szkoda wywalać taką lotkę, ona jest naprawdę świetnastreetfighter pisze:usunięcie znaczków lotki z klapy itp zeby autko było gładkie
jak chcesz to dobrze zrobić to się wiąże ze zmianą wtrysków, ickiem, turbem i paroma innymi detalami, żeby to dobrze gadało. I wtedy spokojnie można z tego motoru wydusić 150+ <ok>streetfighter pisze:przy silniku delikatne podkręcenie przy pompie i turbinie jeszcze troszke trzeba posiedzieć ale myśle ze bd wtedy koło 100kM może kilka więcej
nawet oryginalne - zostawiłbym na Twoim miejscu na zimę <ok>streetfighter pisze: - koła 14" alufelgi
Powodzenia w modach i bezawaryjnej eksploatacji życzę. <ok>
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Hah, dobre! To TD, już w serii oferowało bardzo dobrze rozpylające wtryski 155 bar.spaykee pisze:jak chcesz to dobrze zrobić to się wiąże ze zmianą wtrysków, ickiem, turbem i paroma innymi detalami, żeby to dobrze gadało. I wtedy spokojnie można z tego motoru wydusić 150+
Jeśli detalem jest robie pod indywidualne zamówienie pompy wtryskowej to masz rację, wszystko zalezy jak dla kogo <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak, i to bez intercoolera jest :mrgreen: mój błąd. Ale ostatnio miałem okazję śmigać troszkę golfem mk2 z bliźniaczym motorkiem, tylko z intercoolerem - fabrycznie 80KM. To już fajnie się zbiera i można z tego coś wykręcić. Ale faktem jest, że jak się chce, to można z tego motoru sporo habet jeszcze wydusić. A to, że pompa na zamówienie robiona, chcieć to móc.trepek pisze:Hah, dobre! To TD, już w serii oferowało bardzo dobrze rozpylające wtryski 155 bar.
Jeśli detalem jest robie pod indywidualne zamówienie pompy wtryskowej to masz rację, wszystko zalezy jak dla kogo <ok>
-
- Forum Audi 80
co do silników z golfem mk2 to jest ten sam silnik tylko w audi jest odwrotnie zamontowany w golfach mk2 wychodziły silniki 1.6 td mmiały 60, 70 lub 80 km mój w seri ma już 80 diesel do takich przeróbek jest narazie myśle o przelocie i podkręceniu takiego jak jest a turbina i wtryski bd wyminione ale to z czasem
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
to mi sie nie podoba kolega ma takiego golfa i to nie jest fajne. Wole nisko szeroko, szybko i głośno
a kumpla golfik narazie wygląda tak
a kumpla golfik narazie wygląda tak
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 00:27 przez streetfighter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
GerB3 pisze:Pomijajac podkrecenie osiągów- rób ją w szczura, tego na forum i kraju jest mało, szachownica na dach, rost maska, żółte lampy itd,
rzecz gustu....streetfighter pisze:to mi sie nie podoba kolega ma takiego golfa i to nie jest fajne. Wole nisko szeroko, szybko i głośno
tu fotka z ostatniej MajóVWki <ok> Można pójść w tym kierunku, tylko to praktyczne zatracenie auta i jedyne dla niego wyjście to... złom.
Ten gofer był dobry :lol: :lol:
-
- Forum Audi 80